Hvorfor har min kat sår i panden og nogle grimme udslæt ved øjnene

Katte kan få sår på grund af allergier eller parasitter. Korrekt diagnostik og behandling, herunder medicinering og diætændringer, er afgørende.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Hej

Jeg er på det seneste blevet meget bekymret for min kats helbred, da hun har fået nogle grimme “udslæt” ved øjenen, samt mange sår ned langs ryggen og bagdelen.

Og den sidste uge er hun begyndt at spise min hunds mad og hoppe på køkkenbordet og spise vores mad, hvilket hun aldrig før har gjort.

Vi var ved Dyrelægen for 3 uger siden, hvor hun fik noget kløestillende og penicillin, det har desværre ikke hjulpet, og er desværre også blevet lidt værre side, særligt da hun pludselig gik i andet mad.

Håber du kan hjælpe mig på vej, da jeg er meget bekymret for hvad det kan være.

Med venlig hilsen Katja

Udslæt og sår på grund af allergier eller parasitter

Kattes udslæt og sår kan skyldes en række forhold, herunder allergiske reaktioner eller parasitinfektioner. En grundig diagnostisk tilgang er afgørende for at bestemme den nøjagtige årsag. Det er ikke ualmindeligt, at kæledyr lider af foderallergier eller har reaktioner over for parasitter som lopper, øremider og lus, som alle kræver forskellig behandling.

Behandling af symptomer

 1. Medicinsk behandling:
  • Kløestillende medicin og antibiotika kan være nødvendige, afhængigt af den underliggende årsag.
  • Binyrebarkhormon, som prednisolon, kan anvendes i tilfælde af alvorlige allergiske reaktioner.
 2. Identifikation og behandling af parasitter:
  • Det er vigtigt at behandle ikke kun de parasitter, der er synlige, men også dem, som kunne gemme sig. Dette kan omfatte en bredspektret parasitbehandling.
 3. Håndtering af foderallergi:
  • En eliminationsdiæt kan hjælpe med at identificere og udelukke fødevarer, som katten reagerer på. Dette kræver en omhyggelig overvågning af kattens kost.

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Allergier, Hudlidelser hos katte, Kat, Parasitter, Podcast


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld