13 gode familie-hunde der ikke fælder (ret meget)

Jeg kan godt forstå hvis du spørger hvilke hunde fælder ikke? Udfordringer er dog, at der slet ikke findes hunde der ikke fælder.

Alle hunde fælder. Nogle fælder bare mere end andre. Der vil også være forskel på hvilken type hår, de fælder af, og det kan derfor opleves mere eller mindre påtrængende. Samtidig skal du være opmærksom på, at det er hunden kun fælder ganske lidt, ikke nødvendigvis er det somme som at den er allergivenlig.

Det er ikke alle, der lige elsker hundehår. I særdeleshed, hvis man er allergisk overfor det. Derfor får du her en liste med gode hunderacer, der næsten ikke fælder – eller i det mindste er mere allergivenlige end andre racer. Vi skal selvfølgelig huske på, at ingen hund til 100 % kan være allergivenlig, men disse her har et vist potentiale for ikke at give de store klumper af hundehår.

Hvorfor fælder nogle hunde mere end andre?

Nogle hunde fælder meget mere end andre, og det kan skyldes genetik, stress, allergi eller hormoner.

Genetisk set vil nogle racer fælde mere end andre. Hvis du leder efter en god familiehund, der ikke fælder meget, skal du overveje racer som Shih Tzu, Bichon Frise eller Malteser. Disse typer har ofte et langt overtøj med kort underuld og mindsker dermed mængden af ​​fugt og fuglekvidder i dit hjem sammenlignet med større racer som Golden Retriever og Bernersennen.

Fælder en allergivenlig hund?

Selv de hunde der betegnes som allergivenlige fælder, dog ofte meget mindre end andre racer. Allergenerne sidder primært i hundens hår og skæl, men der findes også allergener i hud, spyt og urin. Derfor kan man ikke helt undgå dem.

Hvor ofte fælder hunde?

Hundes pels vokser efter samme princip som menneskers hår. Når hårsækken får en bestemt alder og håret dermed en bestemt længe, dør cellerne ud og går til grunde. Det får håret til at falde ud. Herfra vokser en ny hårsæk og dermed et nyt hår frem, der erstatter det gamle, døde og slidte hår.

På den måde bliver pelsen hele tiden løbende skiftet ud.

1: Kinesisk hårløs

Ja, okay. Den første på listen er oplagt! Selvfølgelig fælder en nøgen hund ikke.

Kinesisk hårløse har tendens til at være meget energiske og legesyge – så det er en god idé at give dem masser af motion. Ligeledes skal du regne med at bruge tid på at træne dem, da de ikke altid er lige så lydige som andre racer. Positiv forstærkning er den bedste metode her!

Racen døjer og med sygdomme, som man bør sætte dig ind i og dertil kommer at den for nogen har et lidt løjerligt udseende.

2: Lhasa Apso

Lhasa Apso fælder lidt, og det, den faktisk fælder er blødt og begrænset. Lhasa Apsoen kan være reserveret overfor fremmede, men den er utrolig kærlig og hengiven over for sine nærmeste.

Denne race har brug for at blive gennembørstet et par gange ugentligt for at holde pelsen fri for filtrede knuder, ligesom den skal have jævnlig vask og føntørring.

3: Coton de Tulear

Denne lille krudtugle har en blød og fluffy, albino-lignende pels og er yderst imødekommende overfor alle. Denne race har tendens til at være meget kærlig og tålmodig med børn, men husk at overvåge dine børn, når de leger med din hund. Den kan dog godt være ret bestemt og derfor være lidt svær at opdrage på.

Cotons elsker at lege ude, men de behøver ikke meget træning, og da deres pels ikke fælder ret meget, er det heller ikke nødvendigt med så meget pleje. Tilgengæld elsker den at blive beskidt, så du skl nok regne med at vaske hunden en gang i mellem for at holde pels hvid.

Cotons skal gennembørstes mindst to gange om ugen for at holde pelsen fri for filtrede knuder.

4: Bichon Havanais

Bichon Havanais er den perfekte familiehund, der vil elske alle i hjemmet. På grund af deres størrelse er de et godt valg for dem med mindre lejligheder, men det betyder ikke, at de ikke har brug for motion. De er meget energiske og elsker at lege ude.

Når det kommer til pelspleje, skal du vide, at Bichon Havanais har en blød og tyk pels, som skal gennembørstes dagligt for at undgå filtrede knuder. Og nogle typerne med længere hår, vil fælde nok til at du kan se det.

Sommetider kan disse små hvalpe stadig trodsige eller teste grænserne, så husk langsom træning og tålmodighed!

5: Malteser

Denne søde lille hund har et blødt, silkeagtigt pels og kræver en del pleje for at holde den fri for filtrede knuder. Du kan klippe dens pels kort for et mere bamset udseende.

Malteser er kendt for at være hengivne, legesyge og trofaste; deres venlighed gør dem til det perfekte selskabshånddyr.

6: Papillion

Denne hund fælder forbløffende lidt til trods for den længe og silkeaktige pels. Den er ikke fuldstændig fri for at fælde dog.

Denne kommer oprindeligt fra Frankrig og Belgien og navnet stammer fra det franske ord for sommerfugl. Dette skyldes dens store sommerfugle-lignende ører.

Pelsen kræver lidt pleje, såsom daglig børstning og vask efter behov, men det er det hele værd når man ser resultatet – hvis man er til den slags.

7: Puddel

Puddelhunde er en af de mest populære hunderacer der findes – og med god grund. Deres pels er en af deres bedste egenskaber – den kræver lidt pleje, men kommer ikke med ret meget fældning. Puddelhunden er fremragende til børn, da den har et stort behov for nærhed og kærlighed.

Dens energi er let at holde styr på takket være regelmæssig motion og stimulering. Derudover har den et stort hjerte, som gør den til en fantastisk ledsager.

8: Shih Tzu

Shih Tzu er en dejlig lille hunderace med en vidunderlig personlighed og et rigtig sødt udseende. En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved denne race er dens minimale fældning.

Hvis du er på udkig efter en hund, der ikke efterlader en masse hår i hele dit hjem, er Shih Tzu måske den rette hund til dig. Shih Tzu har en tyk, blød og silkeagtig pels, der kræver regelmæssig børstning og vedligeholdelse, men det er ikke noget problem, da pelsen ikke fælder meget.

9: West Higland White Terrier

West Highland White Terrier er en dejlig hunderace, men er faldet meget i popularitet de sidste par år. Det skyldes måske deres ry for at være allergiske og få en meget træls hud. De har dog minimal fældning hvis de er sunde. Denne race er kendt for sin tætte og stærke pels, som holder fældningen til et absolut minimum.

10: Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier er en lille hunderace med en stor personlighed.

En af de mest afgørende egenskaber ved Yorkshire Terrier er, at den fælder meget lidt. Personlighedsmæssigt er Yorkshire Terrier kendt for at være en modig og energisk hund, der er meget loyal over for sin familie. Selvom den er lille, er den også meget intelligent og ivrig efter at lære og træne. Selvom Yorkshire Terrier er en lille hund, har den stadig brug for daglig motion og stimulering, og den kan have tendens til at blive overbeskyttende over for sin ejer.

11: Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo er en dejlig hunderace, der er kendt for sin charmerende personlighed og dens tendens til at fælde minimalt. Hvis du er en hundeejer, der har allergi, eller hvis du bare ønsker at minimere rydde op i hundehår, så er Lagotto Romagnolo et godt valg.

Denne race stammer fra Italien og har en historie som trøffeljæger. Lagotto Romagnolo er en intelligent hund, der er ivrig efter at lære nye tricks og opgaver. De har også en tendens til at være meget loyale og kærlige over for deres ejere og kan danne et stærkt bånd med dem.

12: Bichon Frisé

Bichon Frisé er en vidunderlig hunderace med mange gode egenskaber! En af de bedste ting ved Bichon Frisé er deres pels. De fælder meget lidt, hvilket betyder, at de er gode for folk, der lider af allergi. Deres bløde og krøllede pels kræver dog lidt ekstra pleje og vedligeholdelse, men det er det hele værd for at have en hund, der ikke efterlader hår overalt.

Personlighedsmæssigt er Bichon Frisé en livlig og glad race, der elsker at lege og være sammen med mennesker. De er kendt for at være meget intelligente og træningsvillige, hvilket gør dem lette at træne og lære nye tricks. De er også meget socialt anlagte og elsker at tilbringe tid sammen med deres familie. Bichon Frisé kan have tendens til at være lidt stædige, men med den rigtige træning og opmærksomhed vil du have en hund, der er både lydig og kærlig.

13: Bolognese

Bolognese er en lille og charmerende hunderace, der vil smelte dit hjerte med dens legesyge og kærlige personlighed. Men det er ikke bare dens adorableness, der gør denne race så speciel – Bolognese er også kendt for sin lave fældning.

Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om store bunker af hundehår i dit hjem eller på dine tøj, når du vælger en Bolognese som kæledyr. Det betyder også, at mennesker med allergi kan have det godt sammen med en Bolognese, da den ikke vil sprede så mange allergener i luften som andre racer.

Personlighedsmæssigt er Bolognese en livlig og glad hund, der elsker at være sammen med sin familie og deltage i alle deres aktiviteter. De er kendt for at være veltilpassede og lette at træne, og de vil gøre alt for at gøre deres ejere glade.

Bolognese kan også være lidt reserverede over for fremmede, men med den rette socialisering kan de også blive gode venner med nye mennesker og andre hunde.

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Pasning og pleje


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld