Min hund lugter meget af gammel hund?

Min hund lugter meget af gammel hund. Så meget at omgivelserne bemærker det. Han er en del i vandet, men jeg bruger ikke shampoo…

Min schæfer på 5 år er begyndt at lugte af “gammel hund”. Synes godt at hunde må lugte som hund …men omgivelserne er begyndt at bemærke det.

Han er en del i vandet, ikke så salt. Han får godt tørfoder med rester af og til. Drikker ikke så meget vand, som jeg kunne ønske, men for ham er det nok.

Bliver striglet regelmæssigt. Han er ude det meste af tiden. Har hundegård på 242 m2 i en hal. Får en del frolic. Han er ok renlig osv.

Kunne det evt. være analkirtler der er stoppet?

Skrevet af: Henrik Petersen

Oplyst: 5 år gammel schæferhund, han

 

 

Forskellige årsager til dårlig lugt

Det kommer selvfølgelig an på, hvad gamle hunde lugter af for dig, men analkirtlerne er en oplagt mulighed.

Sekretet i analkirtlerne lugter ofte som dårlige afføring eller stærkt af fisk. Hvis der er betændelse i, kan det lugte mere råddent. Det kan godt være det, du lugter. Hunde kører ikke altid på numsen, når de har problemer med analkirtlerne.

 

Infektioner i huden og ørerne

Den mest oplagt forklaring er dog nok en ubalance i hunden flora på huden. Uden at jeg kender din hund, er schæferhunde en racer, der er kendt for netop det.

Forskellige typer af svampeinfektioner og bakterier, kan give lugt. Det kan f.eks. være surt, sødt eller gæret.

Der behøver ikke være sår eller udslæt eller være tale om direkte allergi.. Skæleksem (seborrhoisk eksem) er for eksempel mere generel i huden og kan også godt ændret pelsens lugt.

Ørerne og poterne kan også lugte af forskellige ting: Popkorn, surt eller betændt. Faktisk er især ørerne ofte en grund til at at folk bemærker, at deres hund lugter.

Disse former for ubalance i huden øger desuden risikoen for at hunden udvikler hotspots. Du kan få den fulde forklaring på hotspots hos hunde her…

 

Tandsygdomme er almindelige

Tand- og tandkødssygdomme er en af de mest hyppige årsager til problemer hos hunde. Bakterier på tænderne og i tandkødet kan give en skala af forskellige lugte. Ofte ret ubehagelige. Især er paradentose-bakterier lugtende.

Ofte vil lugten dog være mere betændt eller rådden i karakteren en bare “gammel hund” eller “gammelt tæppe”.

Paradentose (eller de begyndende forstadier i tandkødet) lugter ofte meget grimt. Jo værre det bliver, jo værre vil det lugte. Sygdommen skyldes bakterier i tandkødet og ned langs siderne af tænderne. De bakterier lugter meget.

Ofte ser jeg de første problemer i 4-6 års alderen. Det kan passe meget godt på din hund. Nogle steder tilbyder man tandeftersyn gratis eller til nedsat pris. Det kunne måske være noget for dig.

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld