Min hund slikker poter og bider i sine ben – kan det være allergi?

Min franske bulldog-hvalp bider og gnaver i sine poter. Der er ikke rigtig noget at se. Kan det være allergi…? Mulige årsager inkluderer både adfærdsrelaterede problemer og allergier. Allergier kan vise sig som hudrødme og infektioner, og forskellige behandlinger såsom medicin og fodertrials kan anvendes til diagnosticering. Det er vigtigt at adskille adfærdsproblemer fra fysiske symptomer for at vælge den rette behandling.Spørgsmål til dyrebrevkassen

Min franske bulldog hvalp på 4 måneder slikker sine poter meget og bider meget i sine poter og ben. Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er en hvalpe-ting eller om det evt. er noget allergi.

Nogen gange vuffer og kurrer hun mens hun bider i sine poter. Der ikke noget rødme, sår eller knækket negl. Jeg har tjekket inde imellem trædepuderne – der er intet at se. Men det virker som om hun ser sig sur på sine ben/poter mens hun slikker og bider sig.

Jeg har talt med dyrlægen omkring allergi, men har fået at vide hun er meget ung og det ses sjældent i hendes alder. Der er obs for allergi i hendes journal.

Da hun var 12 uger da hun fik en voldsom allergisk reaktion på en indspjøtning hun fik i nakken pga mave infektion og nogen gange får hun nogen små røde knopper på maven som lidt ligner mild nædefeber eller varm knopper, men kan en hund få mave knopper ligesom mennesker på maven?

Det her pote-slikkeri synes jeg, tager til her på det sidste og det undrer mig når hun ligefrem begynder os at kurre. Ved ikke om det fordi hendes poter virkerligt irriterer hende eller om hun bare leger.

Oplyst: 4 måneder gammel, Frank Bulldog
Skrevet af: Anonym

Kløe skyldes ofte infektion

Jeg tror ikke det bare er leg. Den slags skyldes næsten altid bakterier eller svampeinfektioner. De trives i varme og fugt og når hunden bliver ved med at slikke sig bliver poterne hele tiden holdt våde.

Det er vigtigt at holde poterne rene og bekæmpe infektionen. Almindelig parafumefri sæbe (f.eks. sæbespåner) er udemærket. Atamon virker også godt for nogle, hvis du smører det på efter vasken.

I nogle tilfælde skal hunden også have antibiotika og kløestillende salve.

Allergi giver kløe

Det er rigtigt at regulær allergi typisk først ses i voksenalderen, men nogle snyder og starter tidligere. Jeg ville nu alligevel overveje om hunden varmer op til at blive allergisk.

Allergi kan i sig selv give kløe og kan gøre huden mere modtagelig for infektioner.

1. Kløe særlige steder i huden hvor der er kirtler

Jeg har observeret, at kløe især forekommer ved specifikke områder på kroppen hvor der er kirtler. Dette kunne være indikativt for en underliggende allergisk tilstand, der skal behandles målrettet for at forhindre yderligere ubehag for dyret.

2. Huden er skrøbelig og modtagelige, men kan også være den anden vej rundt – kronisk kan blive til furunkulose

Hudens tilstand kan variere betydeligt. Den kan være skrøbelig og modtagelig for infektioner, men i kroniske tilfælde kan den også udvikle sig til furunkulose, en dybere infektion i huden, som kan kræve intensiv behandling.

3. Kontaktreaktioner

Kontaktreaktioner er også en væsentlig overvejelse. Disse opstår når hunden er i direkte kontakt med irriterende stoffer, hvilket kan føre til hudreaktioner og yderligere slikken eller bid.

4. Hvalpe-adfærd – keder sig

Adfærdsproblemer såsom kedsomhed er almindelige hos hvalpe og kan forårsage overdreven slikken eller bid af poter. Det er vigtigt at sikre tilstrækkelig mental og fysisk stimulering for at mindske disse adfærdsmæssige problemer.

5. Lokal vask

Lokal vask kan anvendes som en del af behandlingen for at rense områderne og reducere risikoen for infektion. Dette skal gøres forsigtigt for at undgå at irritere huden yderligere.

6. Medicin

Medicinsk behandling kan omfatte både receptpligtig medicin og over-the-counter løsninger afhængig af hundens specifikke symptomer og sværhedsgraden af tilstanden. Dette skal altid foregå i samråd med en dyrlæge.

7. Udredning

En grundig udredning er nødvendig for at fastslå den præcise årsag til hundens symptomer. Dette kan inkludere allergitest, foderprøver og muligvis hudskrab eller blodprøver for at identificere specifikke allergener eller andre underliggende årsager.


De produkter jeg (faktisk) anbefaler til hundeejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine VandskålSe pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Denta fun bold til at fjerne plakSe pris hos PetPower.dkEn tyggebold med pigge kan hjælpe med at fjerne plak, hvis det med tandbørsten er lidt svært.
Tandbørste, tandpaste og “fingertut”Se pris hos PetPower.dkVi kommer ikke udenom det! En tandbørste er et absolut must hvis du vil passe på din hunds tænder, og tandpaste med kødsmag, kan måske lokke din hund lidt.
Snudetæppe slow feederSe pris hos PetPower.dkJeg synes jo ikke, at inteligente hunde skal spise af skål. Det bliver simpelthen for kedelige. Det behøver heller ikke være kompleret. Et simpelt viskestykke eller snusetæppe, kan gøre det.
Neutral ørerensSe pris hos PetPower.dkHunde, der producerer meget ørevoks, skal have renset øre fra tid til anden. Du behøver ikke en masse tilsætning, dufte og værk. Bare noget neutralt og mildt imod huden.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…


Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Allergier, Hud- pels- og øreproblemer (dermatologi)


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
 1. Kære Søren D Pejstrup

  Jeg har et problem med min border terrier på 2,5 år. Hun slikker poter og har altid gjort det, men det er blevet slemt på det sidste. Der er kommet små hvide/gule blærer og hun er rød og hævet mellem folderen i poterne, både ovenpå og under poterne.
  Kløen begrænses når hun kun spiser hundemad.
  Hvad kan der være galt med hendes poter?
  Tak for en fed brevkasse.

  Hilsen
  Fie

  1. Hej Fie
   Tak for de pæne ord. Har kløen og irritationen stået på længe, liver huden så irriteret at der kommer de blærer du snakker om. I sidste ende kan det udvikle sig til såkaldt furunkulose.
   For at få ro på handler det om at finde årsagen til at hans hud er sart. Det kan evt. være en foderreaktion, hvis du kan se bedring på en stemt type foder. Nogle har dog samtid brug for medicin, for at holde det helt væk.
   Søren

  1. Hej
   Der er mig bekendt ikke noget farligt ved figner for hunde. Jeg forestiller mig, at det kan give tynd mave, hvis de får for mange, så du skal måske holde lidt igen 😉
   Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld