december 7

4 comments

Min hund slikker poter og bider i sine ben – kan det være allergi?

Min franske bulldog-hvalp bider og gnaver i sine poter. Der er ikke rigtig noget at se. Kan det være allergi…?

(Udgivet august 2012, senest opdateret februar 2019)

Min franske bulldog hvalp på 4 måneder slikker sine poter meget og bider meget i sine poter og ben. Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er en hvalpe-ting eller om det evt. er noget allergi.

Nogen gange vuffer og kurrer hun mens hun bider i sine poter. Der ikke noget rødme, sår eller knækket negl. Jeg har tjekket inde imellem trædepuderne – der er intet at se. Men det virker som om hun ser sig sur på sine ben/poter mens hun slikker og bider sig.

Jeg har talt med dyrlægen omkring allergi, men har fået at vide hun er meget ung og det ses sjældent i hendes alder. Der er obs for allergi i hendes journal.

Da hun var 12 uger da hun fik en voldsom allergisk reaktion på en indspjøtning hun fik i nakken pga mave infektion og nogen gange får hun nogen små røde knopper på maven som lidt ligner mild nædefeber eller varm knopper, men kan en hund få mave knopper ligesom mennesker på maven?

Det her pote-slikkeri synes jeg, tager til her på det sidste og det undrer mig når hun ligefrem begynder os at kurre. Ved ikke om det fordi hendes poter virkerligt irriterer hende eller om hun bare leger.

Oplyst: 4 måneder gammel, Frank Bulldog

Skrevet af: Anonym

 

 

Kløe skyldes ofte infektion

Jeg tror ikke det bare er leg. Den slags skyldes næsten altid bakterier eller svampeinfektioner. De trives i varme og fugt og når hunden bliver ved med at slikke sig bliver poterne hele tiden holdt våde.

Det er vigtigt at holde poterne rene og bekæmpe infektionen. Almindelig parafumefri sæbe (f.eks. sæbespåner) er udemærket. Atamon virker også godt for nogle, hvis du smører det på efter vasken.

I nogle tilfælde skal hunden også have antibiotika og kløestillende salve.

 

Allergi giver kløe

Det er rigtigt at regulær allergi typisk først ses i voksenalderen, men nogle snyder og starter tidligere. Jeg ville nu alligevel overveje om hunden varmer op til at blive allergisk.

Allergi kan i sig selv give kløe og kan gøre huden mere modtagelig for infektioner.

 


Tags

Allergier, Hud- pels- og øreproblemer (dermatologi)


You may also like

Leave a Reply
 1. Kære Søren D Pejstrup

  Jeg har et problem med min border terrier på 2,5 år. Hun slikker poter og har altid gjort det, men det er blevet slemt på det sidste. Der er kommet små hvide/gule blærer og hun er rød og hævet mellem folderen i poterne, både ovenpå og under poterne.
  Kløen begrænses når hun kun spiser hundemad.
  Hvad kan der være galt med hendes poter?
  Tak for en fed brevkasse.

  Hilsen
  Fie

  1. Hej Fie
   Tak for de pæne ord. Har kløen og irritationen stået på længe, liver huden så irriteret at der kommer de blærer du snakker om. I sidste ende kan det udvikle sig til såkaldt furunkulose.
   For at få ro på handler det om at finde årsagen til at hans hud er sart. Det kan evt. være en foderreaktion, hvis du kan se bedring på en stemt type foder. Nogle har dog samtid brug for medicin, for at holde det helt væk.
   Søren

  1. Hej
   Der er mig bekendt ikke noget farligt ved figner for hunde. Jeg forestiller mig, at det kan give tynd mave, hvis de får for mange, så du skal måske holde lidt igen 😉
   Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page