Min hundehvalp snotter. Kan min hundehvalp være forkølet?

Min nye hunde hvalp er forkølet og hoster efter vi har fået ham hjem. Skal vi tage til dyrlægen…Spørgsmål til dyrebrevkassen

Hej

Vores nu snart 11 uger gamle fransk bulldog hvalp, som vi har haft i lidt mindre end 2 uger, er forkølet, nyser lidt og sover uroligt om natten.

Han virker ellers ikke sløj eller utilpas. Han spiser og tisser osv., men hans næse er ofte tør (når ikke den er helt våd af snot… Det er især når han nyser, der kommer snot ud). Snottet er klart, let gulligt.

Han har været forkølet siden 2-3 dage efter vi fik ham hjem. Skal vi søge dyrlæge, eller skal vi bare lade ham stå det igennem selv?

Mvh og på forhånd tak for svar

Skrevet af: Karina
Oplyst: 11 uger gamle fransk bulldog hvalp

Forkølet ved skift til nyt hjem

Det er meget almindeligt at se den slags symptomer ved skift til at nyt hjem. Hvis hunden er glad, spiser, drikker og ikke har feber, kan man i nogle tilfælde godt se tiden an.

Tag evt. hans temperatur. Den skal være under 39,0. Har han feber, skal han til dyrlægen.

Hvis det ikke går over efter nogle dage, kan det være en god ide at give ham antibiotika. Det kan i nogle tilfælde afkortet forløbet.

At være forkølet får ofte en hund til at sove mere end normalt. Det kan du læse mere om her…

Kennelhoste-infektion

Hvis hosten holder ved kan hunden have fået kennelhoste. Det er en smitsom hals- og næseinfektion.

Går det ikke hurtigt over, bør hunden undersøges.

Du kan læse mere om forkølelse, kennelhoste, RS-virus og andre infektioner hos hunde her…

Mulighed for hjerteorm

Det kan også værefornuftigt at få ham undersøgt for hjerteorm, med en afføringsprøve

Hjerteorm ses oftest hos unge hunde (selvom din måske nok er lidt for ung) og omkring de større byer.

Desuden kan Ny Corona / Covid-19 give hoste og snotteri hos hunde, selvom det er sjældent. Du kan læse hele historien her…


De produkter jeg (faktisk) anbefaler til hundeejere.

Alle links i denne tabel er affiliate links. Dette betyder, at jeg kan tjene en kommission, hvis du beslutter dig for at købe noget gennem disse links dog uden at det koste dig ekstra. På den måde støtter du hjemmesiden. Tak for din opbakning.

ProduktPriserHvorfor jeg anbefaler dette…
Sunshine VandskålSe pris hos PetPower.dkKatte bør have mindst 2-3 drikkeskåle stående fremme. Jeg kan bedst lide den i rød, men der er andre gode farver…
Denta fun bold til at fjerne plakSe pris hos PetPower.dkEn tyggebold med pigge kan hjælpe med at fjerne plak, hvis det med tandbørsten er lidt svært.
Tandbørste, tandpaste og “fingertut”Se pris hos PetPower.dkVi kommer ikke udenom det! En tandbørste er et absolut must hvis du vil passe på din hunds tænder, og tandpaste med kødsmag, kan måske lokke din hund lidt.
Snudetæppe slow feederSe pris hos PetPower.dkJeg synes jo ikke, at inteligente hunde skal spise af skål. Det bliver simpelthen for kedelige. Det behøver heller ikke være kompleret. Et simpelt viskestykke eller snusetæppe, kan gøre det.
Neutral ørerensSe pris hos PetPower.dkHunde, der producerer meget ørevoks, skal have renset øre fra tid til anden. Du behøver ikke en masse tilsætning, dufte og værk. Bare noget neutralt og mildt imod huden.
Furminator underuldsfjernerSe pris hos PetPower.dkFurminator er fantastiske til at fjerne døde hår og løs underuld. Alt det bliver du fri for i at have i sofaen. Og så er børsten stærk og solid.
Denne tabel indeholder reklamelinks.

Du finder ikke vitaminer, kosttilskud på listen fordi det unødvendigt, hvis du allerede giver et foder af høj kvalitet.

Hvis du du vil vide mere om de produkter, jeg har anbefalet forstå præcis, hvorfor jeg står bag disse anbefalinger, kan du læse den fulde artikel her…


Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags

Fra hvalp til hund, Infektion, Luftvejssygdomme, Parasitter


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
 1. Hej.
  Har en 7 uger gammel hvalp. Er ud af et kuld på 5.
  Får tørfoder, men hver gang han har spist, ryster han på hovedet og der kommer snot og slim ud af hhv næse og mund.
  Det er en Griffon petit. Spiser, drikker og er glad. De fik Royal canin puppy, men er skiftet over til Hills puppy small og miniature

  1. Hej
   Hvis han får mad og vand i næsen, kan det føles ubehageligt og det skal selvfølgelig ud. Det kan være han bare skal øve sig lidt.

   Han kan også have en medfødt ændring i anatomien i halsen. Hvis ganen driller eller han har en lille ganespalte, kan det også give de symptomer.

   En tredje mulighed er at han er mere klassisk forkølet, hvis de bare bliver mere synligt, når han spiser.

   /Søren

 2. Hej igen Søren

  Da vores lille hvalp begyndte at hoste, nogle dage efter jeg havde skrevet til dig, så tog jeg ham til dyrlægen.

  Hun mente det var kennelhoste han havde fået og han har fået antibiotika. Der var intet på hans lunger og han havde ikke feber…

  Han har nu fået antibiotika i en uge,og også noget til at opretteholde balancen i hans mave , så antibiotikaen ikke smadrer den helt…. men han er stadig snottet og hoster, især når han sover. Han virker ellers ikke plaget af det. Spiser osv helt normalt. Hvor længe kan vi forvente at han hoster og snotter endnu? Og hvad med smitte??? og er der andet vi kan gøre for at han kommer sig hurtigere???

  Mvh Karina

  1. Det er blevet meget meget værre siden jeg skrev igår.

   Han hostede slim, begyndte at ryste og blev meget varm.

   Vi tog til dyrlægen, og han havde feber og var sløj. Også der hostede han en del slim op, med lidt blod i. Han fik en sprøjte med antibiotika. Og vi skulle komme igen inden lukketid med ham, for at dyrlægen kunne se hvordan det virkede.

   Han virkede friskere da vi kom tilbage. Vi har afleveret afføringsprøve, for at få det tjekket for hjerte/lunge-orm. Vi snakkede også om muligheden for at han kunne være smittet med hundesyge, inden han blev vacc….. Men eftersom han ikke har haft diarre, håber vi meget det ikke er det.

   Selvom han havde nogle timer hvor han var forholdsvis frisk, har han haft en voldsom hård nat. Han ryster når han ligger og prøver at sove. Rystelserne følger hans vejrtrækning. Der kommer slim/skum op, når han laver sine små host og brækbevægelser.

   Han virker lidt varm, men ikke så slemt som igår. Det lykkedes mig at få vand i ham, og han spiste også lidt godbidder.

   Her til formiddag har han kastet galde op og han er stadig lidt varm osv.

   Vi skal til dyrlægen igen kl 15 og få en sprøjte til… Håber han bliver rask snart, det er rædsomt at han er så skidt og syg…. vi håber på det bedste!!!

   Mvh Karina

   1. Hej Karina

    Det lyder ikke rart, men godt at han er i behandling.

    Ja, kennelhoste smitter og symptomerne kan vare ved i helt op til 3 uger.

    Prøv at tage hans temperatur. Det er noget mere håndgribeligt at følge med i udviklingen, hvis du har et tal på.

    Håber han bliver bedre snart.

    /Søren

  2. Hej igen igen…

   Dyrlægen mener at det er en grim lungebetændelse der har ramt vores lille hvalp. Han er nu på sin tredje sprøjte antibiotika (én pr døgn) og skal fortsætte indtil lørdag. Men det værste skulle være ovre. Efter hans 2. sprøjte igår eftermiddags, begyndte han at kvikke op og spise igen. Fået noget specielt findelt dåsemad, som er til hunde der er syge osv… du ved sikkert hvad det er

   Nå, men vi er glade.. frygtede at miste ham, så at han er i bedring er bare fantastisk!!!

   Kan du fortælle mig hvordan vi skal forholde os til andre hunde den kommende tid? Når kennelhoste er blevet til lungebetændelse, smitter han så stadig med kennelhoste? Og hvor længe evt? Hvad med smitten fra lungebetændelse…??

   Mange hilsner Karina

   1. Tak for at du melder tilbage. Selvom det ikke alt sammen er gode nyheder, er det rart høre hvordan det går.

    Og ja, han vil stadig kunne smitte. Hvis ikke man kender den præcise bakterie eller virus, der har givet betændelsen, kan jeg heller ikke sige dig præcist, hvor længe han smitter.

    Vi går ud fra, at man er på den sikre side efter 1-2 dage efter symptomerne er væk.

    /Søren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld