Pote i klemme

Min killing på 9 uger fik igår sin ene bagpote i klemme i en dør, der var gennemtræk og døren smækkede i. Han peb og løb væk. Da jeg fik fat i ham, var han meget øm på poten – men ville dog gerne spise og drikke. Senere hævede det op omkring hasen/tarsus, og han trak benet op under sig. Det er ikke hævet yderligere idag. Han er stadig meget livlig og legesyg og han både spiser, drikker og går på kattebakke. Men han støtter ikke på det skadede ben, kun meget lidt i hvert fald. Han piber ikke, når man rører forsigtigt ved området, kun hvis man trykker, giver han lyd fra sig.
Kan benet være brækket eller kan det være en forstuvning? Er det kun røntgen der kan afsløre det? Hvis benet er brækket ved tarsus, er det så overhovedet muligt at gøre noget ved, når han er så lille? 🙁
Maria

 

 

Hej Maria

Hvis katten ikke tager støtte på benet, vil jeg være meget bekymret for at det er brækket. Uanset kattens opførsel i øvrigt.

Nogle brud kan man mærke udefra, men ja: Røntgen skal afgøre det. Det kan desuden vise hvordan brudet i så fald ligger, hvor stort det er osv.

En forstuvning er nok mindre sandsynligt, når benet bliver klemt. Det kommer oftest ved en forkert bevægelse eller et kraftig stød op igennem benet.

Brud der ligger meget tæt på et led, er virkeligt svære at samle ordenligt. Det vokser nemt skævt sammen og kan give et stift led. Brud der kun ligger i en eller 2 knogler, men ellers er isoleret, er nemmere at have med at gøre. De vil faktisk også hele hurtigere i unge knogler.

Mvh Søren

 

Om dyrlægen

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv.

Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling.

Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!


Tags


You may also like

Hvad hjælper på vokseværk?

Hvad hjælper på vokseværk?
Leave a Reply
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Spørg Dyrlægen ... for dyrenes skyld