september 9

0 comments

Hvad fejler hunden når den sitrer?

Jeg har en Labrador som i perioder sitre. Det kan være 1-2 minutter. Hvad kan jeg gøre…

Katrine Jensen

Hej jeg har en Labrador retriever blanding, en hun hund på en 5 år. Hun er begynd at ryst/sitre, det kommer i perioder. Nogle gang kommer det med kort mellemrum. Hendes små sitre/ryst ture vare omkring 1-2 minutter. Er det noget skal jeg gøre noget ved?

Tak på forhånd 🙂

 

Hej

Når en hund sitre skyldes oftest enten noget, der forstyrre nervesystemet eller ubehag i kroppen.

Hunde med en mild diskusprolaps eller begyndende gigtforandringer i ryggen, kan sitre i perioder hvor en nerve kommer i komme. En alvorlig diskusprolaps gør selvfølgelig  meget ondt, men milde versioner påvirker ikke nødvendigvis hunden meget.

Hævelse i vævet omkring nervetrykningerne kan komme og gå, og på den måde kan det se ud som om, problemet kun kommer i perioder.

Vil du vide mere om hvorfor hunde ryster og sitre, kan du få det fulde overblik i den her artikel…

 

Nervesystemet kan også blive påvirket af forgiftninger. Eksempelvis er chokoladeforgiftning eller nikotin oplagte muligheder. Det er dog noget, der går over efter noget tid, og dermed ikke noget, der typisk kommer igen. Alt efter mængde vil det typisk tage 1-2 dage at komme igennem, og derefter ikke give flere episoder med sitren.

 

Ubehag i kroppen er også en mulighed. Det er dog noget sværere at afklare. Det er nemlig ret uspecifikt. Det kan eksempelvis være kvalme eller feber, som giver hunden en “kuldegysning”. Ofte vil det dog kunne ses sammen med andre symptomer som manglende spiselyst eller tiltagende træthed og nedstemt humør.

 

Endelig kan en hund også sitre af almindeligheder som at den fryser lidt, eller har mælkesyrer i musklerne efter en god løbetur. Nogle hunde sitre også når de drømmer.

Inden du afskriver symptomet som noget almindeligt, vil jeg dog anbefale at udelukke de mere alvorlige ting.

/Søren

 


Tags


You may also like

Hvofor vil min hund ikke spise?

Hvofor vil min hund ikke spise?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page