Min hund savler meget, hvorfor?

Min hund savler meget, hvorfor?

Hej, jeg har et spørgsmål om min hund, den savler pludselig meget, det nærmest dryp løber,
han har ikke kastet op eller noget andet, hvad kan det skyldes Det er en labradorehan er 5 år.
hilsen Merete


Når en hund savler

Der kan være flere ting i spil. Så mange ting faktisk, at det er svært at svare præcist på uden at have flere oplysninger.

Kvalme og sure opstød er nok det mest oplagte. Han behøver ikke have kaste op for, at kunne have kvalme. Kvalmen og dermed hans savleri, kan komme af eksempelvis omgangssyge eller en forgiftning.

Hunde kan også spise og slikke og spise alt muligt, der kan give problemer og smage dårlig i munden: Rengøringsmidler, frøer, snegle, kunstgødning, affald osv. kan alt sammen give en bedske smag, der kan få en hund til at savle meget.

Hunden kan også savle hvis de har få infektioner i munden eller i spytkirtlerne.

Det kan din dyrlæge alt sammen hjælpe dig med at afgøre, da man som skrevet skal have lidt flere oplysninger for at kunne svare præcist nok.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!