Chipmærkning af katte – Jeg viser her hvordan

Chipmærkning af katte – Jeg viser her hvordan

Chipmærkning af katte foregår med en kanyle. Chippen bliver lagt under huden på venstre side af nakken. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind. Jeg viser her hvordan, man giver en chip til en kat.

(Udgivet november 2011, senest opdateret februar 2019)Chipmærkning af katte

Chipning af katte foregår med en kanyle og kræver ikke bedøvelse. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind.

 

Mikrochip til katte

Den microchip, man giver til dyr, er ikke ret stor. Den måler 8 mm x 2 mm. Den består af en glaskappe, der indeholder en metalspole og en computerchip. Spolen virker som antenne til at modtage og sende den information, der ligger på chippen. Man bruger den samme type chip til både katte, hunde, heste, fritter og så videre.

 

Katte med chip kan registreres i to registre

Der findes 2 registre til katte i Danmark. Det ene står fonden Inges Kattehjem for, det andet er en selvstændig forening, der er oprettet af blandet andet Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn.

Man kan derfor søge to steder:

 

Chipning eller øremærkning

Vi diskutere stadig om øremærkning eller chipning af katte er bedst, og der er ikke noget klart svar. En chip er sikker og kan ikke fejlaflæses, men den kan ikke ses og ikke altid mærkes under huden. En øretatovering kan ses direkte uden brug af en skanner, men den kan blive utydelig med tiden.

Se mere om diskussionen her:

Dyrlægens videoblog om øremærkning i forhold til chipmærkning af katte.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(6) comments

Add Your Reply