Chipmærkning af katte – Jeg viser her hvordan

Chipmærkning af katte – Jeg viser her hvordan

Chipmærkning af katte foregår med en kanyle. Chippen bliver lagt under huden på venstre side af nakken. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind. Jeg viser her hvordan, man giver en chip til en kat.

(Udgivet november 2011, senest opdateret februar 2019)Chipmærkning af katte

Chipning af katte foregår med en kanyle og kræver ikke bedøvelse. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind.

 

Mikrochip til katte

Den microchip, man giver til dyr, er ikke ret stor. Den måler 8 mm x 2 mm. Den består af en glaskappe, der indeholder en metalspole og en computerchip. Spolen virker som antenne til at modtage og sende den information, der ligger på chippen. Man bruger den samme type chip til både katte, hunde, heste, fritter og så videre.

 

Katte med chip kan registreres i to registre

Der findes 2 registre til katte i Danmark. Det ene står fonden Inges Kattehjem for, det andet er en selvstændig forening, der er oprettet af blandet andet Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn.

Man kan derfor søge to steder:

 

Chipning eller øremærkning

Vi diskutere stadig om øremærkning eller chipning af katte er bedst, og der er ikke noget klart svar. En chip er sikker og kan ikke fejlaflæses, men den kan ikke ses og ikke altid mærkes under huden. En øretatovering kan ses direkte uden brug af en skanner, men den kan blive utydelig med tiden.

Se mere om diskussionen her:

Dyrlægens videoblog om øremærkning i forhold til chipmærkning af katte.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(6) comments

Alice Wedel

Kattemor i nød
Hjælp! Det er en lang historie. Jeg er blevet Enke for ca. 2 år siden, hvorefter jeg anskaffede mig en skøn rød hankat Charles.Jeg købte ham Fuglebjerg kattehjem . han fik chips i ca. Marts i år men andre katte benyttede kattelemmen, så den måtte fjernes ,for kampe udkæmpedes i vort hus og Charles var rædselsslagen.han har nemlig aldrig selv fået aktiveret lemmen da han ikke turde nærme sig den.Det er blevet et kaos og det væeste er at jeg er folkepensionist og er kommet på overlevelses ydelse i kommunen 30 kr om dagen. Jeg kan ikke undvære min elskede mis, alt hvad jeg skriver kan bevises fra Rude dyreklinik, hvor jeg nu skal købe foder i denne måned, men ikke har råd . Kan dyrlægen mon hjælpe mig med en adresse på en fond hvor jeg kan søge hjælp til et beløb til hjælp til foder. Alt rodet med kattelemmen kom til at koste mig eet par tusind, med ændring af hoveddør (jeg bor til leje ) penge til en Tømrer. Jeg er 75 år og handicappet nok til at lide under det at skulle lukke døre op og i for mis døgnet rundt. Derfor lemmen – øv.Mon jeg kan få hjælp , for jeg KAN IKKE undvære min Charles , han er bange for alle andre end sin menneskemor man ved jo ikke hvad han har været ude for i sit tidligere hjem. HÅB og Hilsner Alice Wedel Dalstrøget 39 Bisserup 4243 Rude 44928476 mobil 25893958 cpr. 1006370280.

Reply
  sorenpejstrup

  Fonde
  Hej Alice

  Det lyder som en hård omgang.

  De få fonde, jeg kender til kan du se her:
  [url]http://resourceful-oak.flywheelsites.com/ressourcer/ressourcer/fonde-og-legater[/url]

  Mvh Søren

  Reply
Mia

Gammel kat vil ikke spise efter køb af ny killing
Hej. Jeg har lige købt en ny lille skovkattekilling. Jeg har i forvejen en skovkat på 3 år. Siden den lille er kommet til, vil den store ikke spise noget. Det er gået ret godt med at bringe dem sammen, den store har knap hvæsset kun ganske få gange. Sker der noget ved at den store ikke spiser i et stk tid? Jeg har prøvet at lokke med at blande lidt tun i den´s mad men den nippede kun af det. Den har ikke spist i 2 døgn nu.
Med venlig hilsen Mia.

Reply
  sorenpejstrup

  Kat vil ikke spise
  Hej Mia

  Tak for din kommentar. Også selvom den har ikke noget med artiklen at gøre direkte.

  Manglende appetit er et meget uspecifikt symptom. Det kan være alt fra smerter, feber, organproblemer og meget andet. Det behøver ikke at have noget med killingen at gøre.

  Hvis det bliver ved bør du få katten undersøgt. Evt. med blodprøve.

  mvh Søren

  Reply
Trine

tror at min kat er gravid..
Hej. kan en hunkat godt blive gravid når den er
5-6måneder gammel?

Fordi jeg tror nemlig at min kat er gravid,fordi hun bliver tykker og tykker. og hun spiser ikke rigtigt noget..

Hilsen Trine!!..

Reply
  sorenpejstrup

  Drægtig kat
  Ja, det kan den. /Søren

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: