Sorte pletter på øjnene

Sorte pletter på øjnene

 

Hej Dyrlægen,

jeg har en fransk bulldog på 7 år. Jeg har lagt mærke til, at han har to sorte pletter på/i nederste del af iris på det højre øje. Pletterne er nu ca. 2-3 mm i diameter, men det har den sidste tid set ud som om, de er vokset. Jeg vil gerne høre, hvad dette er eller kan skyldes?

Mvh. Lene

 

 

Hej Lene

Den slags er meget svært at byde på når jeg ikke kan se det. Kan du evt. sende et billede til mig på post@spoergdyrlaegen.dk ?

Jeg kommer umiddelbart til at tænke på enten kronisk irritation eller knudedannelse. Ikke alle knuder er ondartede, men nogle skal behandles. Kronsisk irritation kan i nogle tilfælde stoppes med den rette behandling.

mvh Søren

Hej Lene

Tak for dit billede.

Pletterne er Iris-cyster (Iridociliaere cyster). Det er som udgangspunkt ufarlige og er mistænkt for at være arvelige.

Det er små væske fyldte blærer, der bliver dannet af de pigmenterede celler i iris. De burde ikke give problemer, men de kan rive sig løs og komme til at lægge i vejen for synet. De kan også blive for mange eller trykke på hornhinden indefra.

De kan fjernes med laserkirurgi. Greve Dyrehospital er mig bekendt det eneste sted, der tilbyder det. Man kan også lade cysterne være.

Hvis du ønsker, kan jeg formidle kontakt.

Tak for dit spørgsmål. Jeg har også lært noget i processen!

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!