Hvordan man tvangsfodrer en kat

Hvordan man tvangsfodrer en kat

Som behandling af nogle sygdomme kan det være nødvendigt at tvangsfodre katte. Jeg viser her hvordan du kan gøre det.

(Udgivet maj 2011, seneste opdateret januar 2019)

 


Hvis din kat ikke vil spise

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at en kat ikke vil spise. Det strækker sig fra fredelige ting som stædighed eller kræsenhed til aggressive sygdomme som eksempelvis organsvigt og kræft.

Inden du starter på at tvangsfodrer din kat, er det vigtigt at få fastlagt den præcise årsag til hvorfor katten ingenting vil spise. Det er afgørende at få katten behandlet for en eventuelt underliggende sygdom.

 

Intensiv behandling

Ved intensiv behandling af nogle sygdomme, kan det være nødvendigt at tavngsfodre katte. Hvis en kat faster sig selv over længere tid, kan det forværre dens tilstand. En del af behandling vil naturligt nok være, at sørge for at katten får næring. Også selvom den ikke selv har lyst til at spise.

 

Specialiseret kattefoder

Du kan købe forskellige slags specialiseret kattemad, der er fremstillet til bl.a. at tvangsfodre med. Det kan f.eks. være Royal Canin Rcecovery eller Hills Prescription Diet A/D.

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(2) comments

Natasja

Hvor lang tid skal man lade katten hvile når er er afkræftet og tvangsfodres? Min kat har lige bekæmpet en blokade i ryggen og kræft, så han er fuldkommen lad og vil bare sove. Jeg fodrer ham både A/D og recovery og giver ham medicin samt øjendråber for en øjenbetændelse. Jeg har gjort det i halvandet døgn nu og vil bare vide hvor længe jeg skal give ham før jeg gør mere?

Reply
    Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

    Hej.
    Det synes jeg du skal reagere på med det samme og kontakte din dyrlæge. Det kan være at noget skal ændres. Hvis katten kan holde maden i sig og har energi til det, vil jeg forsøge at give mad ca. hver 2.-4. time. Jeg vil hellere give ofte, men af mindre mængde.

    Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: