Sort plet i øjet på min kat, er det farligt?

Sort plet i øjet på min kat, er det farligt?

Min kat har fået en sort plet i det ene øje, og jeg vil gerne vide, hvad der er og om det er farligt…

(Udgivet marts 2012, senest opdateret 2019)

Jeg har opdaget, at min kat har fået en plet i det ene øje, og jeg ville lige høre, om du kunne hjælpe mig med at identificere, hvad det er.

Jeg er en “pylremor” og vil høre om jeg skal være bekymret. Det er ikke noget, hun har haft før nemlig.

Håber at du lige kan hjælpe mig. På forhånd tak.

mvh Annette

Skrevet af: Annette

 

Pletten i øjet er en Iris Nevus

Pletten er en fregne og helt uskadelig. Den korrekte betegnelse er iris nevus. Det er en samling pigment fra regnbuehinden. Hold godt øje med om den vokser, gør den det, bør man kigge katten i øjet med en speciel kikkert – en spaltelampe.

Normalt gør man ikke noget ved den slags.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!