Om øredråber og ørebetændelse (otitis eksterna)

Om øredråber og ørebetændelse (otitis eksterna)

I denne video fortæller jeg lidt om at give øredråber på den rigtige måde

Øret har en krum indgang. Øregangen skal derfor masseres godt for at ørerensevæsken kommer helt ned i bunden. I denne video forklarer jeg lidt om hvordan du kan give øredråber på den rigtige måde.

(Udgivet februar 2010, senest opdateret januar 2019)Øredråber skal masseres ind

Ørerens og øredråber skal masseres ind. Det er nok kun at dryppe ørerens eller øremedicin ned i den yderste del af øregange, hvis du samtidig masserer medicinen helt ned i bunden.

Tag godt fat om øre uden på hovedet. Her kan man ofte mærke brusken, der omgiver øregangen. Den del af øret skal gnubbes godt indtil der kommer en smaskende lyd.

 

Brug ikke vatpinde

Hvis ørerensen er nået helt ned i bunden, vil det sjældent være nødvendigt at bruge vat eller vatpinde. Ørerensen vil få ørevoksen til at tørre ind og det vil komme med op når hunden ryster på hovedet.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(18) comments

Add Your Reply