Min kat taber pels

Min kat taber pels

 

Hej Jeg er bekymret over min 5 årige ksstreret hankat. Hsn er på de sidste par uger begyndt at både klø og slikke sig meget. Det er mest omkring skridtet/bagbenene. Pelsen i samme område er også blevet tyndere/mistet. Ser ud til at han spiser normalt. Vi bruger Combo-Vet som loppemiddel hver 4. uge. Vi skiftede for nogle måneder siden til noget andet mad. Umiddelbart ser han ikke plagét ud på andre områder. Vil være glad for jeres hurtige svar.
hilsen Sasha Tilsted

 

 

Hej Sasha

Det meste oplagte grunde er følgende:

1: Parasitter – dette er klart den hyppigste årsag til kløe. Det behøver ikke være lopper, men de er meget almindelige – også selvom katten bliver behandlet fast.

2: Allergi – Katte kan få forskellige allergiske reaktioner bl.a. overfor deres foder, polen og støvmider. Det giver altsammen kløe

3: Stress-slikkeri – Det er nok den mindst hyppige årsag, men får af og til nogle katte til at slikke sig.

Det kan desuden være en god ide at få ham undersøgt for blærebetændelse (smerte i blæren kan få katten til at slikke sig i området) og evt. primær bakterie- og svampeinfektioner.

Under alle omstændigheder er en tur til dyrlægen, nok en god ide.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!