Min kat nyser meget, men virker ellers glad, er hun syg?

Min kat nyser meget, men virker ellers glad, er hun syg?

Jeg har en kat der nyser meget. Den er glad og frisk og spiser fint, men får sådan nogle nyse-anfald. Skal jeg være bekymret …

(Udgivet juni 2013, senest opdateret februar 2019)

Hej Søren

Jeg har fået en kat som har været en tilløber til min venindes ejendom. Hun er meget kælen, og har derfor altid fungeret som inde og ude kat.

Lige nu har jeg hende kun inde fordi jeg alligevel snart skal flytte. Hun har været inde i snart 3 uger nu.

Hun var utrolig tynd da jeg fik hende, og jeg har fodret hende med noget fra dyrlægen som hedder veterinary sensitive, som skulle fede hende op. Det har det også gjort! Hun har en god appetit, drikker godt, fin afføring og spinder gerne især når hun bliver nusset.

Hun er i behandling pt for øremidder, lopper og orm.

Men nu er det sådan at hun er begyndt at nyse meget og når hun ryster på hovedet, hvilket sker relativt tit, så drypper det med en væske som jeg ikke helt kan afgøre om kommer fra næse eller mund.

Hun har ikke røde øjne eller andre af de symptomer jeg kan læse om katte der nyser.
Så sagen er – bør jeg være bekymret og hvad kunne hun evt fejle? Hendes nysen kommer mest i anfald, men udover det virker hun som en meget glad og tilfreds kat.

Mvh Signe.

Oplyst: Alm. huskatForkølelse hos katte

Det kunne godt lyde som en forkølelse, hals- eller næsebetændelse.

Katte kan få forskellige infektioner med både virus og bakterier.

Det lyder ikke som om du behøver at være bekymret, men ofte kan behandling med antibiotika hjælpe. En tur til dyrlægen, vil sikkert være på sin plads.

 

Skal du til dyrlægen?

Mere alvorlige sygdomme som fremmedlegeme i næsen, katteinfluenza og cancer giver oftest mere aggressive og kroniske symptomer.

Hvis humøret bliver dårligt, symptomerne bliver kraftigere eller ikke forsvinder hurtigt bør katten undersøges.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(10) comments

Add Your Reply