min kat kaster op... ret tit?

min kat kaster op… ret tit?

 

hej
jeg har en 11 år gammel hunkat, i en periode har hun med jævne mellemrum kastet op. Nogle gange er det normale hårboller, men idag var det ren kattemad som kom op. hun taber sig ikke, hun spiser normalt og hun er glad og legesyg. Kort sagt kan man ikke mærke på hende at der er noget galt. hun har tidligere haft perioder hvor hun har kastet op, men det er altid gået over af sig selv igen, så jeg har aldrig rigtig før overvejet at gå til dyrelægen med hende. Denne gang vil det dog ikke helt gå over og det har efterhånden stået på i lang tid. Jeg har læst om faresignalerne ved feks. mavekræft som jeg ved mange ældre katte får. Men der er ikke blod i hverken opkast eller afføring. Og som jeg nævnte før virker hun helt normal. Jeg er lidt forvirret over det fordi ingen af mavesygdommenes symptomer passer til det der sker med hende.
Jeg håber virkelig i kan hjælpe for jeg er bange for at hun lider.
mvh julie

 

 

Hej Julie

Når en kat i hendes alder kaster op på fast basis, bør man helt sikkert tage det alvorligt.

Der er virkelig mange muligheder og grunde til at hun kan kaste op. Kræft i mave/tarmsystemet er én af mulighederne, men problemer med organer, infektioner, hjerteproblemer og hormonudsving kan give det samme.

Du kan evt. bede din dyrlæge tage en blodprøve for organfunktion inkl. stofskiftehormon og bugspytkirtelenzym. Det vil være med til at udelukke en hel det sygdomme. Det kan også være fornuftigt at få en afføringsprøve undersøgt.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply