Min kat hoster

Min kat hoster

 

Jeg har en kat, en Russian Blue hunkat, på 10 år.

Hun begyndte sidste vinter at hoste – men kun, når det var koldt, og temperaturen kom ned på et vist niveau (hun er indekat og kommer ikke ud) indenfor. Hen over forår, sommer og efterår har der ikke været noget, men nu er hun begyndt igen. Det er kun, når det bliver halvkoldt indenfor – så snart vi tænder op og hun ligger foran brændeovnen, eller ligger i dynen eller i et varmt tæppe, hoster hun ikke.

Det er en “tør” hoste, det lyder lidt som når de hoster før de kaster op. Derfor troede vi sidste år, at hun måske havde noget hår i maven, hun ikke kunne komme af med, og gav hende kattemalt osv., men det hjalp ikke. Da det nu har været væk hele sommeren og kommer igen nu, må det være noget andet.

Hun får udelukkende Hills K/D tørfoder (da en af vores andre katte har nedsat nyrefunktion) og Royal Canin Renal vådfoder en gang imellem. De har naturligvis altid frisk vand. Hun spiser fint og virker i øvrigt til at have det fint (løber rundt og leger, vil gerne nusses osv.).

Hvad kan hosten mon skyldes?

Mvh. Mia

 

 

Hej Mia

Min første tanke er astma. Det kan komme og gå alt efter hvad katten er udsat for.

Problemer kan også side i halsen og næsen og det vil være en god ide at få hende undersøgt.

Snak evt. med din dyrlæge om røntgenbilleder vil være fornuftigt.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!