min hunkat slikker sig hele tiden

min hunkat slikker sig hele tiden

 

Hej Søren.
Vi har en hunkat (hellig birma) som er lidt over 3 år gammel.

Hun er begyndt at gøre sig meget rent, så hun faktisk taber pels, hun har ikke meget pels under maven mere, ved halen og nu er hun begyndt slikke pelsen af ved den ene pote.

Vi fik for et halvt år ca en hankat også en hellig birma, men de er bedste venner, så vi tror ikke det er noget med ham at gøre. De parre også engang imellem.

Håber du kan hjælpe os, inden hun slikker alt pelsen af.

Mvh Helene

 

 

Hej Helene

Statistisk er lopper og allergi det mest sandsynlige. Det kan være en god ide at få hende undersøgt for det.

Katte kan også fine på at slikke sig selv meget i frustration eller som udtryk for stress. Det kan komme af mange ting, men den anden kat er en meget oplagt forklaring.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(4) comments

Helene

okay. det er ihvertfald ikke lopper.

hvad gør man ved strees eller noget af det andet du skrev?

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej igen
  Det er et meget almindeligt spørgsmål du stiller, men svaret kan blive meget omfattende. Jeg planlægger faktisk en serie videoer om emnet – én er ikke nok.
  Nogle gange kræver den slags udredning hos en dyrlæge med specielle kompetencer på området. Det er ikke nemlig ikke trivielle sager.
  Den anden kat er en meget oplagt stressfaktor, men det kan også være halt andre ting. Har naboen fået ny kat? har du købt nye møbler? Nyt kattegrus? Bruger du en anden parafume? Har du fået børn eller en ny kæreste? Er du mindre hjemme? Eller mere hjemme? Listen over muligheder er næsten endeløs.
  Prøv at se kattens verden fra dens side. Jeg ved det kan være svært og det kræver som sagt nogle gange specialiseret hjælp.
  Mvh Søren

  Reply
   Helene

   Puha ja det kan jeg godt se. Vi vil gå til dyrlægen. Da nogen af de ting du skrev er slet ikke noget der er ændret. Og kattene har det godt sammen så forstår det ikke 🙁 men du skal have tak for hjælpen. Hilsen Helene

   Reply
    Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

    Hej
    Ja, det lyder som en god ide. Det er svært for mig at afgøre over tekst. Nogle gange er det de mindste ting, man skal lede efter.
    Håber du finder en løsning.
    Søren

    Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: