Min hund er holdt op med at spise

Min hund er holdt op med at spise

 

Hej

Kan se at der er flere med lignende problemer, men vil alligevel lige afprøve mit.

Jeg har en labrador på 5 år. Hun har altid fået tørkost, ikke nogen madrester, og som godbidder får hun gerne gulerødder, kartofler, agurk og andre sunde ting.

Her for ca. en uge siden begyndte hun så at prutte helt vildt, faktisk sådan at vi nærmeste ikke kunne være i nærheden af hende, det var virkelig voldsomt og så holdte hun op med at spise. Først troede vi det var dårlig mave, så hun fik lidt havregrød, hvilket også hjalp, men hun nægtede stadig at spise sine tørkostpiller, med mindre vi blander det med havregrøden. Så købte vi noget andet tørkost, som skulle stabilisere hendes mave, det spise hun i 2 dage, og så ville hun heller ikke spise det mere. Forleden, fik jeg hende til at spise sin tørkost ved at blande lidt gulerødder i, men det kastede hun så op ufordøjet næste morgen.
Hun spiser stadig gerne både hundegodbidder og snacks og hun ser glad og tilfreds ud, hun vil gerne lege og gå tur og ser ikke ud til at være tynget af ikke at spise.

Når vi vil give hende mad, kommer hun ud og snuser til det og så går hun igen. Nu har vi købt en gang dåsemad, det vil hun også gerne spise også hvis vi blander det med tørkosten, og hun kaster det ikke op igen.

Er hun pludselig blevet kræsen, eller gider hun ikke tørkost. Jeg har svært ved at tro at hun bare ikke “gider” spise, grundet hendes historik med mad. og hver gang vi går i køkkenet stormer hun efter os for at se om hun også skal have noget!

:S

Med venlig hilsen
Den bekymrede

 

 

Hej

Jeg tror ikke din hun pludselig er blevet kræsen. Når det kommer så pludseligt, er mere sandsynligt at hun har noget sygdomsmæssigt.

Infektioner i maven og tarmsystemet er det mest oplagt. Det kan give mange forskellige slags symptomer. Kvalme med den følgende manglende appetit er meget almindeligt.

Nogle gange er skånekost ikke nok. Så skal der antibiotika til og det kræver en tur til dyrlægen.

I nogle tilfælde kan det også være smart at se på en afføringsprøve som undersøgelse for orm.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(5) comments

Add Your Reply