Om lopper og loppekur til hunde

Om lopper og loppekur til hunde

Overblik over loppens livscyklus og hvor loppekuren virker

En loppes livscyklus er ca. 3 uger lang. Den springer på for at bide og suge blod og springer af for at lægge æg.

Langt de fleste lopper og loppeæg er slet ikke på katten eller hunden. De er i tæpper og på gulvet

Når der alligevel er lopper i pelsen i dagene efter, at du har givet en loppekur, skyldes det, at der er nye friske udklækkede lopper, der kommer til.

(Udgivet februar 2010, senest opdateret februar 2019)

 

Lopper findes hele året rundt

Lopper hos hunde og katte er et almindeligt problem. Lopper er mest aktive i de varmere måneder, men kan findes hele året rundt.

 

En lopper lægger ca. 40 æg hver dag

Deres livscyklus er ca. 3 uger lang, men kan vare længere. En voksen loppe lægger ca. 40-50 æg hver dag. Æggene udklækkes til loppelarver, der forpupper sig og derefter udvikler sig til voksne lopper. Normalt ser man kun de voksne lopper og glemmer æg og larver.

 

Når en loppekur tilsyneladende ikke virker

Selvom den første loppekur behandler de voksne lopper effektivt, vil der stadig være loppeæg og larver i hundens ellers kattens områder.

Én behandling er derfor sjældent nok.

 

Grundig rengøring er vigtig

For det meste skal der mindst 3 behandlinger med præcist 4 ugers mellemrum til, før problemet er løst. Desuden kan det være en god ide at støvsuge grundigt og lufte eller vaske tæpper ad flere omgange. Det vil fjerne nogle æg og en del af det støv, larverne skal leve af.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(57) comments

Add Your Reply