Om lopper og loppekur til hunde

Om lopper og loppekur til hunde

Overblik over loppens livscyklus og hvor loppekuren virker

En loppes livscyklus er ca. 3 uger lang. Den springer på for at bide og suge blod og springer af for at lægge æg.

Langt de fleste lopper og loppeæg er slet ikke på katten eller hunden. De er i tæpper og på gulvet

Når der alligevel er lopper i pelsen i dagene efter, at du har givet en loppekur, skyldes det, at der er nye friske udklækkede lopper, der kommer til.

(Udgivet februar 2010, senest opdateret februar 2019)

 

Lopper findes hele året rundt

Lopper hos hunde og katte er et almindeligt problem. Lopper er mest aktive i de varmere måneder, men kan findes hele året rundt.

 

En lopper lægger ca. 40 æg hver dag

Deres livscyklus er ca. 3 uger lang, men kan vare længere. En voksen loppe lægger ca. 40-50 æg hver dag. Æggene udklækkes til loppelarver, der forpupper sig og derefter udvikler sig til voksne lopper. Normalt ser man kun de voksne lopper og glemmer æg og larver.

 

Når en loppekur tilsyneladende ikke virker

Selvom den første loppekur behandler de voksne lopper effektivt, vil der stadig være loppeæg og larver i hundens ellers kattens områder.

Én behandling er derfor sjældent nok.

 

Grundig rengøring er vigtig

For det meste skal der mindst 3 behandlinger med præcist 4 ugers mellemrum til, før problemet er løst. Desuden kan det være en god ide at støvsuge grundigt og lufte eller vaske tæpper ad flere omgange. Det vil fjerne nogle æg og en del af det støv, larverne skal leve af.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(57) comments

Anders

Hvilket middel?
Hvilket loppemiddel kan du anbefale som det bedste?
/A

Reply
sorenpejstrup

Loppemiddel
Hej Anders

Jeg tror ikke jeg kan anbefale noget middel frem for et andet. Jeg har indtryk af at de virker lige godt alle sammen. Så længe de bliver givet rigtigt, burde alle produkter være meget effektive.

De virker på forskellig måde og kan opfylde forskellige behov. Er det hund eller kat? Går den meget ude? Og i hvilke områder? Kommer den med i sommerhus? osv…

Hvis du ikke har specielle behov, kan du roligt gå efter det billigst. Ring rundt og hør dig for.

Søren

Reply
  cariba

  Frontline
  Jeg har hørt flere steder fra at Frontline ikke virker :angry-red:

  Reply
Søren P

lopper
Hej Line og Maria

Der findes andre loppekure, man kan dryppe i nakken. Hvis Frontline ikke virker for jer, bør I prøve noget andet.

En grundig støvsugning kan fjerne ca. 20% af de laver og loppeæg I har i hjemmet.

Hvis kattene går ude, vil de kunne tage lopper med hjem på daglig basis. I skal nok regne med at de fast skal have en forebyggende kur hver måned (hele året).

Hvis hunden klør sig så meget at den får sår af det bør du tage en tur forbi din dyrlæge. Hunden kan være loppeallergiker og det kræver behandling

Reply
  Claus

  Hej alle

  Vi har haft problemer med at Frontline stoppede med at virke, og blev anbefalet at gå over til at bruge et middel der hedder Bayvantic og efterfølgende har vi ikke haft problemer med lopper.

  Reply
   sorenpejstrup

   bayvantic er giftigt for katte
   Hej Claus

   Det er godt du har fået bugt med lopperne.

   Line skriver at hun også har katte. Det er derfor meget vigtig at hun IKKE bruger Bayvantic.

   Det er giftigt for katte! Også så giftigt at de kan blive dårlige, hvis de bor sammen med en hund, der har fået produktet.

   mvh
   Søren

   Reply
Line Larsen

lopper
Hej.
Vi har et stort loppeproblem hos os. Vi har en hund og to katte som alle har fået lopper. Vi har givet dem alle frontline loppekur, og de har faktisk fået to gange, selvfølgelig med det rigtig interval. Problemet er at det ikke har virket. Hunden har fået loppebad og loppehalsbånd, men lopperne vil bare ikke forsvinde. Det er nu så slemt at hunden har gnavet sig så meget på bagdelen at der er et par helt bare pletter og et sted er det gnavet hul på huden. Lopperne mylder bare rundt på dyrene, og vi bliver også bidt af dem nu. Hvad kan vi gøre ved problemet, nu hvor frontline, loppebad og loppehalsbånd ikke virker..?? Håber nogen kan hjælpe os med problemet.

Mvh. Line. 😀

Reply
  Maria Skov

  Vi havde samme problem, -dyrlægen sagde at der kan gå op til 6 md, før lopperne er helt væk. Men prøv at vaske hundens pude/kurv på 60 grader eller fryse det en dags tid.. Det kunne måske tage lidt af dem…

  VH Maria Skov

  Reply
henning

lopper
hej ville høre hvad man kan gøre når lopper bider mennesker selvom vi behandler vores 3 katte for lopper ? hilsen Henning

Reply
sorenpejstrup

loppebid
Man kan ikke gøre så meget ved biddene på mennesker.

Jeg kan anbefale jer at bruge ekstra meget tid på at gøre tæpper, dyner og kurve grundigt rent. En grundig støvsugning tager ca. 20%, så der skal nogle gange til.

I skal regne med at kattene skal behandles mindst 2-3 gange før lopperne er helt væk. Har I prøvet det kan I evt. prøve et andet midel.

mvh Søren

Reply
louise Fredslund

lopper igen og igen
Hej Anders!

Vore kat på 8 mdr. bliver ved med at få lopper, vi har prøvede alle de mærker vi har kunne få på apoteket, men den er stadig ramp, denne gang så vi ikke voksne lopper før efter 7 dage, hver gang bliver der gjort hovedrent og vaskede alt hvas vi kan, men de kommer igen! Ved snart ikke hvad vi skal gøre, katten lader sig ikke mærke af det, men min søn er skambidt hver gang, og han får meget stor rødemærker af det.
Selvom vi elsker vores kat har vi snakkede om at vi må få den aflivet, fordi det går så meget ud over min søn! Men det vil vel ikke engang afhælpe problemet?
Har du nogen forslag til hvad vi kan gøre?

Reply
  sorenpejstrup

  Lopper
  Hej Louise

  Det er ikke sikkert problemet starter hjemme hos jer. Hvis katten har adgang til udhuse, lofter eller naboens kælder kan katten tage lopper med hjem derfra.

  Det er ikke altid fornuftigt at skifte for meget mellem forskellige produkter. Du skal nok regne med 3-5 måneders behandling med det samme produkt er nødvendigt.

  Jeg har selv gode erfaringer med produktet Advantage Vet i sådan et tilfælde. Man kan også noget der hedder Program Vet. Det er en indsprøjtning, der holder i 6 md og virker som en slags “p-piller” for lopperne. Det sidste er ikke ret godt i behandlingen, men kan være godt til at forhindre katten slæber alt for mange nye lopper med hjem.

  En kat i hans alder burde også kunne videreformidles hvis I ikke for bugt med det. Så slipper I for en aflivning.

  Mvh Søren

  Reply
bianca

hey!

Reply
camilla

killinger med lopper
hej søren. hvad gør man hvis man har helt små killinger i huset og ikke er kommet af med lopper??? camilla 😀

Reply
  sorenpejstrup

  Re: killinger med lopper
  Hej Camilla

  Der er ikke så meget andet at gøre end at få dem sat i behandling også.

  Mvh Søren

  Reply
karin sørensen

hunde lopper
hej vi har en labardor der har fået lopper selv om den har fået den i nakke det bløde meget er der nogle der har et godt råd hvordan man får det til at holder op med ar klø sådan

Reply
  sorenpejstrup

  Hund med lopper
  Hej Karin

  Nogle dyr reagere allergisk på lopperne. Det forstærker kløen rigtig meget. Det er altså ikke kun lopperne, der klør. I sådan et tilfælde skal hunden have en kløestillende indsprøjtning hos dyrlægen.

  Mvh Søren

  Reply
kathrine

Hund og kat – mange lopper!
Hej Søren..

Lige som de andre har jeg et STORT problem med lopper..
Jeg har en dværgpuddel på 4 år og en almindelig korthåret huskat på 2 år.
Katten er udekat og vi bor på landet så hunden går også rigtig meget ude..

De har døjet med lopper meget længe nu – katten er så plaget nu at han har klået meget af pelsen af og begynder at se rigtig træls ud.
For at behandle hunden, klippede jeg ham først så pelsen var kort så vaskede jeg ham med loppe shampoo og så fik de begge to en ampul med frontline. Da jeg klippede hunden kunne jeg se lopperne løbe rundt på ham, og da jeg vaskede ham faldt de af ham og der sad også rigtig mange i håndklædet han blev tøret med..
Jeg har aldrig set så mange lopper før og synes jo det er synd for dyrene!

Men hvad skal vi gøre, det har stået på længere end jeg husker, og vi gør grundigt rent en gang om ugen.. Frontline fjerner dem en dag eller to og så er de tilbage.. 🙁

Hvilke midler kan du anbefale vi prøver da vi både har hund og kat..

En måde at forebygge at lopperne kommer kunne også være rigtig dejligt!

håber du kan hjælpe så de stakkels dyr kan komme af med lopperne!

Reply
  sorenpejstrup

  Mange lopper
  Hej Kathrine

  Hvis du har vasket dem samtidig med at du har giver Frontline, skal du ikke regne med at det virker. De må ikke vaskes 48 timer før eller 48 efter du giver medicinen.

  Når Frontline ikke virker, bruger jeg normalt Effipro eller Advantage. Det kan du få hos dyrlægen.

  Det er selvfølgelig godt at du er omhyggelig med dyrene, men de bærer kun rundt på ca. 5 % af problemet. Resten er æg og lopper i miljøet. Det kan være et rigtig stort problem hvis katten sover til middag et sted uden for huset hvor du ikke kan komme til at gøre rent.

  Det er godt at du gør grundig rent. Det betyder meget.

  Mvh Søren

  Reply
lene

killinger
hej hvor gamle skal kattekillinger være man må bruge loppeshampoo til dem for de er bleven ramt af lopper

Reply
  sorenpejstrup

  Loppeshampoo til killinger
  Hej Lene

  Det kommer helt an på shampooen og det bør stå på flasken. Ellers bør de kunne oplyse dig om det, hvor du har købt den.

  Hvis du kan fortælle mig hvad det hedder, kan jeg også prøve at undersøge det for dig.

  Generelt vil jeg dog sige at jeg har dårlige erfaringer med shampoo imod lopper. Det virker ikke. Jeg vil i stedet anbefale dig at bruge dine kræfter på at holde tæpper, gulve og legetøj rent.

  mvh Søren

  Reply
kf

Hej.

Jeg har haft et loppe problem, selvom jeg altid har givet mine to hunde frontline, så havde de begge pludselig lopper, gav dem så igen frontline combo, men uden virkning, skiftede så over til advantage, og kunne ret hurtig se en forbedring, men det tar tid at komme helt til bunds, mit spørgsmål er så om jeg kan gi dem program vet i pille form, samtidig med advantage ??? for at få stoppet formeringen af æg osv. Kan hundene tåle de to ting sammen ? sker der noget ved det.

Reply
  sorenpejstrup

  Advantage og Program Vet
  Hej

  Ja, du kan godt give Advantage og Program Vet sammen. Det sker der ikke noget forkert ved.

  mvh Søren

  Reply
Signe

Hejsa
Min kat har fået Frontline Combo i 2 måneder nu, men bliver bidt af lopper så jeg overvejer at skifte til Advantage. Hvor lang tid skal der gå fra den sidst fik Frontline til jeg må begynde på Advantage?
Mange hilsner
Signe

Reply
  sorenpejstrup

  Frontline og Advantage
  Hej SIgne

  Det kan du give med det samme. De 2 stoffer virker på forskellige måde.

  mvh Søren

  Reply
Steffen

loppemiddel til små hunde ?
Hej
Jeg har en papillon (3år, 1,8 kg), hvor jeg lige har opdaget at den har lopper.
Da det er en meget lille hund er der så noget specielt loppe middel der er bedre egnet end andet?
Og hvis man har trægulv er det så nok bare at støvsuge og vaske gulvet et par gang for at få larver, æg osv væk ?
Mvh Steffen

Reply
  sorenpejstrup

  Loppekur til små hunde
  Hej Steffen

  Du kan klare dig med de fleste loppemidler, men du skal nok regne med ikke at give fuld dosis. Regn ud hvor meget din hun må få og hæld først det overskydende middel ud. Giv derefter hunden resten.

  Ved en grundig støvsugning fjerner du omkring 20 % af æggene og larverne, så du skal nok regne med at gøre det flere gange. Som minimum i forbindelse med hver behandling. Du fjerner dog også samtidig døde hudceller og andet støv, og du gør på den måde livet surt for det resterende 80 %.

  mvh Søren

  Reply
John Larsen

Loppehalsbånd
Jeg vil lige høre om man kan bruge loppehalsbånd.Lige nu bruger jeg Advantage før brugte jeg Frontline men det virkede ikke min hund have stadig lopper.Da jeg fik Advantage forsvandt lopperne meget hurtigt.

Reply
sorenpejstrup

Loppehalsbånd
Hej John

Loppehalsbånd virker ikke tilstrækkeligt. Advantage er normalt udemærket og kan med grundig rengøring ofte klare problemet.

mvh Søren

Reply
Sivakaran.

Loppe for første gang.
Hej.
Vi har en lille malteser hund, den har lige fået lopper, hvad kan vi gøre?
Skal vi klippe ham eller skal vi bruge loppemidel først?

Reply
sorenpejstrup

Lopper for første gang
Hej Sivakaran

Du får ikke meget ud af at klippe ham. Som jeg siger i videoen, lever kun en meget lille del af lopperne på selv hunden.

Du skal have noget loppemiddel til hunden og så skal du igang med at gøre rent.

mvh Søren

Reply
helle Dalsgaard

Vasker pelsen af
:angry-red: Min 3 år gamle blandingskat vasker sig helt vanvittigt. Den får loppemiddel i nakken, hver måned. Den får også ormekur. Det er en indekat, men min anden kat er udekat. Jeg kan ikke finde nogle lopper eller ekrementer på katten, hvilket skulle være ret synligt, da den vasker pelsen af fra brystet til begge sider af benene. Fra øverste del af brystkassen,forbenene og fremefter har den masser af tæt pels (den er ½ skovkat). Den ene dyrlæge siger at det er lopper, den anden siger at det kan være hormonproblemer fordi den er sterilliseret. Jeg har prøvet hormonpiller, de hjalp et stykke tid. Hvad kan jeg gøre for at min halvskallede kat kan få det godt igen. Jeg har selv tænkt på, om det fordi det har stået på i over 6 måneder, er blevet en dårlig vane. At jeg så måske skulle give den krave på, for at stoppe det. Hjælp

Reply
  sorenpejstrup

  Vasker pelsen af
  Hej Helle

  Lopper er uden samligning det mest oplagt. Jeg finder kun lopper ca. i de 50 % af tilfældene. Altså de tilfælde hvor loppekur får katten til at stoppe.

  En kat der vasker sig meget, har uden tvivl børste alle lopper og spor efter dem væk.

  Alternativt at foderallergi og stressbetinget slikkeri de mest oplagte muligheder.

  mvh Søren

  Reply
Peter Carlsen

Blæne med sorte ringe omkring
Hej Søren
Jeg har en lille King Charles Spaniel på 4 år som fik lopper for 1 mdr. siden og har fået 1 frontline behandling indtil videre. Men nu har jeg opdaget at den har 3 underlige blæner eller vorteligende ting på hver side af tekstiklerne. Vorterne har sorte ringe omkring. Har du en ide om hvad dette kan være?
De er ca. 5 min. i diameter.

Reply
  sorenpejstrup

  Betændelse i huden
  Hej Peter

  Det lyder som noget irritation i huden. Det behøver i princippet ikke have noget med lopperne at gøre, men det er meget sandsynlig.

  Efterhånden som lopperne forsvinder, vil irritationen også blive mindre.

  Alternativt kan det f.eks. være ringorm, falsk ringorm eller anden bakterie- eller svampeinfektion.

  mvh Søren

  Reply
Hanne Koldste

ang hundehvalp
Hej
Har en hundehvalp på godt 3 mdr
Den har meget blød mave og nogen gange er hans afføring så tynd at det ikke liner pølser.
Hvad kan jeg evt gøre.

Andet spørgsmål er kan katte lopper leve på en hund.

Hunden er en blandings hund hvor faren er ukendt og moren er en golden retiver

Reply
  sorenpejstrup

  Kattelopper på hund
  Ja, kattelopper kan godt lave på hunde. Faktisk er det oftest kattelopper vi finder.

  Afføringen hænger meget sammen med kosten og kan variere meget. En ung hund spiser også mange sære ting, der også påvirker konsistensen. Det behøver ikke være tegn på sygdom.

  /Søren

  Reply
Dorthe

Lopper
Hejsa

Jeg har fået kat for første gang, og få dage efter jeg er kommet hjem med ham opdager jeg der løber nogle dyr på ham, har aldrig set en loppe før men går ud fra det er lopper. Det var ned over hans bug. Han får nu frontline men synes jeg ser lopper over alt, da jeg tog hans madskål her til morgen kom der et dyr op derfra som jeg ikke nåede at fange ved ikke om det evt var en flue men den fik sig møffet ind i et andet skab, men hvis det skulle være en loppe har jeg læst at den dør efter 24 timer hvis den ikke får blod, så er det vel bare at holde lågen lukket til der er gået 24 time og så gøre rent eller ?

Venlig hilsen
Dorthe

Reply
  sorenpejstrup

  Lopper i skabet
  Ja, i princippet, men den ene loppe er nok næppe problemet.

  Fokuser hellere på en grundig støvsugning og vask alle kattens tæpper. Loppeæg og loppelarver er typisk den største udfordring.

  /Søren

  Reply
Sofie

LOPPER!!!
Hej.

Vi har netop behandlet vores 3 katte for lopper. Nu er problemet bare de loppebid/de lopper der sidder på os mennesker i familien… Har du nogle fif imod det hehe.

Reply
  sorenpejstrup

  Lopper bider mennesker
  Hej

  Det må være en sag for jeres egen læge. Det er dog meget almindeligt, når du behandler dyrene, for så bliver lopperne sulte og desperate. Så springer de på alt.

  De kan dog ikke overleve på os.

  /Søren

  Reply
Caroline Falkenberg

Må jeg behandle allerede igen?
Hejsa
Jeg har lige hentet min hvalp på 6 mdr. efter en kort ferie med nogle katte, der tilsyneladende har overleveret nogle lopper til min malteserblanding.
Jeg behandlede ham for fire uger siden med frontline, men han har fået lopperne med sig hjem. Inden jeg hentede ham, vaskede passere ham og gav ham en frontlinebehandling. Det er tre døgn siden og der er stadig levende lopper på ham.
Skal jeg give ham en ekstra behandling af frontline eller købe noget andet?
Jeg var sluppet helt af med lopperne inden han kome på ferie for en uge siden. Frontline burde have virket… Både i løbet af ugen og efter den nyeste behandling. Eller tager jeg fejl?

Mange hilsner
Caroline

Reply
  sorenpejstrup

  Genbehandling
  Hvis du ikke har tillid til Frontline kan du overveje at behandle med noget andet.

  Det er mere sandsynligt at nye lopper er sprunget på end at de gamle har overlevet kuren.

  Som jeg siger i videoen findes 95% af lopperne i miljøet, derfor kan du finde nye lopper i dagene efter en behandling.

  Det vigtigste er en rigtig god rengøring!

  Søren

  Reply
Stig Mortensen

Frontline
Kan frontline combo til hund også anvendes til kat? Selvfølgelig bare i mindre dosis. Ville købe de store pipetter til hund og bare tage den rette dosis op i en kanyle til kattene. Sker der noget ved det?

Reply
  sorenpejstrup

  Frontline til kat
  Det kan jeg ikke anbefale. Du kan for nemt komme til at fejldosere. Enten for de for lidt ellers også får de for meget.

  Du kan ikke bare dividere vægten ned så det passer. Hunde og katte skal nemlig heller ikke have samme koncetration.

  Søren

  Reply
Anonym

Hej
Vi har to katte og en hund og de alle tre har lopper, vi har en kat hvor den har mange lopper, vi bruger Frontline og det virker ikke :angry: .Har du noget andet man kan bruge som måske hjælper bedre både på hund og kat?
Tina

Reply
  sorenpejstrup

  Andre midler
  Der findes en lang række midler. Nogle af dem viser jeg i videoen. Det meste er på recept, så du skal have fat i din dyrlæge.
  Søren

  Reply
Mikkel

Infografik om lopper
Hej

Jeg vil bare lige gøre opmærksom på denne infografik om lopper ([url]http://loppemidler.eu/lopper/[/url]), der forklarer deres livscyklus simpelt og illustrativt.

Mikkel

Reply
Mie

vi har købt en damprenser og rensede tæpper med den. Vi fandt ud af at den kunne dræbe de lopper vi havde i vores gulvtæpper. og den kunne også bruges til at dampe vores sengetøj. Jeg købte den for kr. 300,00 så det er en meget billig løsning. Har prøvet mange forskellige af de produkter der kan købes i dyre domme og de virker ikke særlig godt. Men damprenseren virker.
Mie

Reply
Carina

Loppeallergi
Kære dyrlæge
min hund er så uheldig at han har fået loppeallergi. Jeg skal til dyrlægen med ham i dag så han kan få noget behandling. men syntes at 1400 kr. lyder ret så dyrt. Er det normalt at det koster så meget?
og kan du prøve at give mig DIN ca. pris så jeg kan sammenligne?
Min hund er en sort han labrador retriever, han vejer ca. 40 kg.

Mvh. En fattig hundeejer.

Reply
  sorenpejstrup

  Loppeallergi
  Det kommer helt an på hvad overslagt indeholder. En normal konsultation ligger ofte på ca. 500-700 kroner. Det er den pris dyrlægen skal have.

  Dertil kommer den medicin hunden skal have. Det er selvfølgelig altid dyre til en stor hund. Det fleste loppekure koster omkring 200-500.

  Hunden skal formentlig også have indsprøjtninger og tabletter til at tage infektion og kløe.

  Det er altsammen noget du betaler hos dyrlægen og samlet lyder det dyrt, men medicin er ikke en handlesvare og vi må ikke tjene på den. Den skal sælges videre til kostprisen.

  Det eneste dyrlægen kan handle med er prisen på konsultationen – også så kan man i nogle tilfælde vælge en billigere kopimedicin.

  Prøv evt. et ringe rundt til nogle forskellige for at finde det billigste sted.
  /Søren

  Reply
Anonym1

Har man valgt at få dyr,ved man forhåbentlig også at der må påregnes udgifter på dem. Har man ikke ret mange penge og dermed ikke råd til udgifter til dyrlæge,skal man ikke anskaffe sig dyr.

Reply
Dorthe

Lopper
Hej

Mine hunde har fået lopper, og gav dem loppekur for 3 uger siden, men de klør sig stadig meget, der står at der skal gå 4 uger i mellem, men ville høre om man kunde give dem det lidt før, altså på 3 uge?

Hilsen Dorthe

Reply
  sorenpejstrup

  3 uger
  Det kommer lidt an på produktet, men det vil ofte være ok. /Søren

  Reply
Carina

Aha??
Nu syntes jeg at du skal slappe lidt af Anonym1.. Jeg fik endda prisen ned på 700 kr. På præcis samme behandling hos en anden dyrlæge.. Kan ikk se hva problemet er så længe hunden får den hjælp den skal have.. Så er det squ fair nok at spare lidt så længe det ikk går ud over hunden!! Så syntes at du skal tænke dig lidt om før du kommer med dumme kommentarer..

Reply
michael

kattesår
hej dyrlæge!!! jeg har 2 dejlige indekatte!!!men den ene har lige været i løbetid.og her et par uger efter finder jeg en del sår på den!!men ikke et på den anden kat??og der den vær i løbetid ville den anden kat gerne slås med den i løbetid,og de slås stadi men mest for sjov,så kan det være der for den får de sår???samt hun klør sig en del og er nu begyndt at tabe pælsen :pirate: så vil høre dig! hvad tror du det er lopper eller fordi de slås “de 2 piger”????? håber at høre fra dig så hurtigt som muligt på forhånd mange tak hilsen michael & mille samt sasha :love:

Reply
  sorenpejstrup

  Kattesår
  Lopper er det klart mest oplagte for den slags – også selvom du ikke kan se dem direkte. Nogle katte er rigtig gode til at holde dem væk.
  Ellers er bakterieinfektioner og allergisk kløe og almindeligt. Under alle omstændigheder er behandling nødvendig.
  Søren

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: