Min kat er sulten hele tiden og miaver meget?

Min kat er sulten hele tiden og miaver meget?

Jeg får besøg af en kronisk sulten kat, der miaver hele tiden og vil have mad konstant…

(Udgivet juli 2013, senest opdateret januar 2019)

Hej dyrlæge.

Jeg har en kat, eller det skal faktisk sige det ikke er min kat, det en som bare kommer hver dag fordi den har fundet ud af at den kan komme indenfor og spise og blive kælet.

Det er også rigtig hyggeligt. Problemet er bare at den mijauer hele tiden og vil have mad konstant. Vi har købt noget tørfoder til den. Og noget gelemad.

Hvad kan jeg gøre for at den ikke er sulten hele tiden? Det skal siges at den ikke er særlig interesseret i sit tørfoder.

Jeg er til sidst nød til at bærre katten ud og sætte tørkosten ud til den før den gider spise det.

Skrevet af: Nicolaj Kruse

Oplyst: Huskat, ukendt alderHvem har ansvaret

Hej Nicolaj. Jeg er glad for at der findes mennesker som dig, der tager sig af dyrene og er opmærksomme på deres behov. Jeg har dog en bekymring i det her setup: Hvem tager det endelige ansvar for katten?

Jeg er fuldt overbevist om at du mener det godt, men ved at fodre katten, holder du den også til dig. Det betyder også at du får et større ansvar for katten.

Er den sulten skal den selvfølgelig have noget at spise, men er der så nogen der tager ansvaret, hvis du er på ferie eller katten bliver syg?

Skal jeg være helt ærlig, synes jeg det bedre at hjælpe med at få katten indfanget, mærket og neutraliseret, så den kan få et fast hjem – hvis altså du ikke vil have den 😉

 

Der kan være medicinske årsager

Der findes flere forskellige sygdomme, der kan gøre en kat meget sulten. Det lyder nu for mig som om, den går mere efter opmærksomhed end maden.

Forhøjet stofskiftet, sukkersyge, Cushings (det sidste er meget sjældent hos katte) og vise typer cancer er nogle af mulighederne. Bestemte typer medicin kan også give øget appetit.

Orm gør normalt ikke en kat mere sulten.

Katten kan også klage sig af andre årsager som for eksempel smerter. Jeg anbefaler derfor altid at få en kat tjekket grundigt hos en dyrlæge som noget af det første.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply