Klumper i pelsen

Klumper i pelsen

 

Hej.

Min huskats pels klumper midt på kroppen og ned af. Vi har prøvet at rede det ud, vaske katten og klippe nogle ”pelsklumper” af hende men de kommer igen.
Hvad kan det skyldes? Og hvad kan hjælpe?
Julie

 

 

Hej Julie

Det kan der være flere årsager til. Ofte skyldes det at katten ikke selv holder pelsen tilstrækkeligt.

Det er meget almindelig at se ved f.eks. ældre katte med ond i ryggen eller overvægtige katte (ca. over 6 kg). De kan simpelthen ikke nå det bagerste stykke af ryggen.

Nogle er bare dovne og gider ikke.

Det er den matte underpels, som normalt fælder af forår og efterår, der klumper sammen.

Hvis det skyldes ydre årsag, som overvægt eller smerter, skal det selvfølgelig behandles først.

Ellers bliver du nødt til at hjælpe. Dvs. at pelsen på ryggen skal børstes dagligt. Enten med en karte med fine tænder eller en pelskam af Furminator-typen.

Hvis der er mange filtre til at starte med, kan det være fornuftigt at klippe pelsen helt i bund. Altså helt ned til huden. Det er selvfølgelig ikke så smart, hvis hun går ude her i kulden.

mvh Søren Pejstrup

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!