Kloklip / negleklip på hunde

Kloklip / negleklip på hunde

Pia viser her hvordan du kan klippe neglene på din hund

Jeg giver her min guide til at klipppe klør på hunde. Hunden her ligger på siden, men øvelsen kan også udføres med hunden stående.

(Udgivet marts 2010, senest opdateret januar 2019)Kloklip på hunde

Af en eller anden mystisk årsag er kloklip noget af det værste hunde kan forestille sig at blive udsat for. Nogle har lært at tage det pænt, andre går i panisk angst over ideen.

Er det tilfældet starter øvelsen længe før du finder negleklipperen frem. Så skal hunden trænes. Er din hund ikke bange for at få klippet klør, kan du gøre sådan:

Tryk kloen frem med tommelfingeren. Spidsen af kloen skal flugte med undersiden af trædepuden. Tag forsigtigt 1 mm af gangen indtil kloen er en god længde. Tag evt. én pote én dag af gangen. Så bliver det ikke for overvældende for hunden.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(9) comments

Add Your Reply