Hankilling med meget tynd mave

Hankilling med meget tynd mave

 

Kære dyrlæger.
Jeg har for ca to uger siden, fundet en lille hankilling i et p-hus, og da jeg ikke kunne lade ham stå der alene tog jeg ham med.
I første omgang fik han hurtig akut tjek hos dyrlæge, da jeg var bange for han havde noget der kunne smitte til den hun at jeg har i forvejen, her blev han sprøjtet mod øremider. Præcis en uge efter var vi hos den dyrlæge vi plejer, da jeg havde mistanke om orm, hvilket blev bekræftet samme dag da han kastede om med lange hvide tynde orme i. Han fik så her en ormepille, en halv, og skal ha den næste halve den 14. Og ellers fik vi øredråber mod miderne.
Jeg synes så at hans afføring begyndte at blive mere og mere tynd og de seneste dage har det været meget flydende, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre eller give ham. Han er ikke svækket af det og er stadig meget legesyg. Jeg har søgt lidt rundt på nettet og har nu skiftet vandet ud til kogt koldt vand, men hvad med mad? Må han få rugbrød, kan det hjælpe med alle de fibre der er i, måske med en smule leverpostej på? Jeg læste også om noget med aktivt kul fra apoteket, kan det være en ide?

Jeg håber meget i kan hjælpe, da det ikke er så rart for han a skulle så tit i bakken med så tynd mave, og der kommer ikke så meget hver gang, derfor skal han jo mere end normalt

På forhånd tak. Venlig hilsen Sussi

 

 

Hej Sussi og Josefine

Det er korrekt at skift fra mælk til foder ofte giver tynd mave.

Sussi, du skriver ikke hvor gammel killingen er? Ved du det? Får den mælk stadigvæk? Tager han nok på (ca. 10-15 g om dagen)?

Jeg synes rugbrød og leverpostej er en skidt ide. Ofte skal katten have så stabil kost som mulig. Hold dig til det samme foder hele tiden. Jeg kan anbefale Royal Canin Intestinal og Hills I/D. Du kan evt. forsøge dig med torskerogn, moste grønne ærter og kogt lys fisk eller kogt kylling.

Killinger kan få tynd mave virkelig mange forskellige sygdomme og orm er kun én af dem. Når jeg ser killingen som din, behandler jeg dem ofte også med antibiotika.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(5) comments

Add Your Reply