Hvorfor skifter katten farve?

Hvorfor skifter katten farve?

 

Hej.Jeg har et spørgsmål om katten.
For lidt over et halvt år løb vores voksne hankat væk, lige i det vores hund fik hvalpe. Han fik vist nok af det hele, og smuttede med det samme.
En månedefter kom en tilløber, da pladsen var fri. Han lignede den første rigtig meget. Begge sorte med hvidt bryst. Men nu, her til morgen er jeg meget i tvivl om hvem den kat er som jeg har lukket ind. Kan det mon være den gamle, der er kommet tilbage nu da hvalpene er væk? Katten så meget tykkere, bredere og mere markant ud end tilløberen som var ret tynd. Problemet er så, at ham der forsvandt var lidt hvid på brystet og maven, men slet ikke så meget sidst jeg så ham. Kan det hvide pels have bredt sig? er der chance for at det er ham? det skal lige siges at han var kastereret. Hvordan kan man se om katten er det? tak på forhånd.

 

 

Hej

Katte kan få enkelte hvide hår på ar efter f.eks. bidsår, men pelsen skifter ikke farve i større pletter.

Har I ikke fået katten mærket med øremærke eller chip, når han går ude?

Testiklerne sidder på stykke mellem endetarmsåbningen og penis. Hvis han er kastreret, er der kun 2 totter hår på pungen tilbage.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply