Min hankat tisser på gulvet

Min hankat tisser på gulvet

 

Hej.

Jeg har en kastreret hankat fra d. 17 Januar 2008. Da han var 4 mdr. og 17 dage gammel blev han kastreret, da han begyndte og sætte sig i skoene i gangen og tisse, og min dyrlæge mente, at det ville hjælpe og kastrere ham. Det gjorde det også. Men problemerne begynder, hvis der ligger ting på gulvet. En jakke der er faldet ned, et håndklæde eller bare en strømpe er nok til at han sætter sig og tisser på det. Det samme problem er der med løse gulvtæpper. Der er han også rigtig god til og sætte sig og tisse på, og uanset hvor meget han bliver skældt ud, så går der ikke længe før han gør det igen. Jeg er lige flyttet sammen med en der har en gammel kastreret hankat på 14år og de 2 kan fint sammen, og problemet har jeg altid haft, så tror ikke det spiller nogen rolle.

Er der noget jeg kan gøre?

Med Venlig Hilsen Heidi.

 

 

Hej Heidi og Amalie

Ja, en urinprøve er altid en god ide.

Det lyder for mig som om katten kunne have et adfærdsmæssigt problem. I så fald bliver det lidt for omfangsrigt at udrede her. Det kræver ofte en konsultation på 30-60 min. hos en adfærdsdyrlæge at komme omkring alle detaljerne.

Jeg tror ikke du kan udelukke at den gamle kat er en del af problemet. Han er måske ikke den eneste årsag, men kan være med til at starte noget.

Det er under alle omstændigheder vigtigt at gøre grundigt rent efter katten. Kan han lugte urin på gulvet, vil han have mere lyst til at sætte sig der igen.

Nogle katte elsker lugten af menneske. Sko, sokker, brugt undertøj, trænningstøj osv er bare herligt. Den “gode” lugt kan også motivere at katten tisser i det.

Prøv evt. at skaffe flere kattebakker. Mindst en mere end du har katte. Dvs. mindst 3 stk og stil dem forskellige steder.

Har du mulighed for at lukke ham ud? Det kan også hjælpe på mange af den slags problemer.

Håber det kan hjælpe bare lidt. Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(3) comments

Add Your Reply