Min kat har lopper og har tabt pelsen på ryggen

Min kat har lopper og har tabt pelsen på ryggen

Min Norkse Skovkat har lopper og selvom jeg har givet ham Frontline Spray, taber katten pels på ryggen. Kan det være loppeallergi…

(Udgivet september 2013, senest opdateret februar 2019)

Har en norsk skovkat og en almindelig huskat som begge har fået lopper.

Jeg købte Frontline Spray og har behandlet dem som foreskrevet, men nu er min norske skovkat begyndt at tabe pelsen på ryggen, kan det være en allergisk reaktion?

Jeg har tænkt på at skifte til et andet mærke. Hvor lang tid skal der gå, før jeg kan behandle dem igen når det er et nyt produkt?

Skrevet af: Anonym

Oplyst: Norsk Skovkat, han, 11 måneder

 

Når loppekuren ikke virker

Når der stadig er lopper efter behandlingen, skyldes det oftest at nye er sprunget på. Det er altså ikke nødvendigvis fordi den loppekur, du har brugt, ikke virker. Der er nemlig mange lopper på gulvet og i tæpperne. De kan blive udklækket helt op til nogle måneder efter æggene er blevet lagt.

Det betyder at tæppevask, støvsugning og gulvvask er det mest vigtige i behandlingen af lopper.

Vask alle tæpper katten har kontakt med ved 60 grader. Puder og møbler, der ikke kan gå i vaskemaskinen, kan du sætte udenfor på en god solskinsdag. Loppelarver kan nemlig ikke tåle UV lys.

Du kan også prøve en anden loppekur, når det du har prøvet, ikke synes at virke. Det vil dog stadig kun være effektivt med de andre tiltag.

 

Katte med loppeellergi

Det er bestemt muligt at din kat har loppeallergi, når alt pelsen er væk på den måde. Oftest vil de dog klø så meget, at der er sår og sårskorper i pelsen. Det kan jeg ikke umiddelbart se på billedet.

Katte med allergi overfor loppespyt er dårligere stillet end andre katte. De kan få temmelig tydelige reaktioner på selv meget få loppebid.

Det gør behovet for behandling endnu vigtigere. Hvis lopperne bliver tilbagevendende problem kan katten måske have glæde af forbyggende behandling fremover.

Hvis katten klør sig rigtig meget, kan den have glæde af kløestillende medicin og evt. antibiotika imod hudbetændelse, indtil du får has på lopperne.

Er der sår i huden er Frontline Spray ikke en god ide. Det kan nemlig godt svie.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!