Kat med næsepiben/snorken

Kat med næsepiben/snorken

 

Hej Min hunkat på 5 har tidligere været opereret for livmoderbetændelse og fik for nylig konstateret blærebetændelse. For en måneds tid siden begyndte jeg at høre nogle pibelyde fra hendes næse når hun sov. Nogle gange lyder det som snorken og andre gange en lille piben. Jeg læste om forkølelse, allergi, astma osv. Men ingen af symptomerne passer på hende. Hun har ikke feber, der er ingen tåreflåd fra øjne, hendes næse løber ikke, hun hoster ikke.. Jeg har kigget overalt på nettet og jeg har ikke fundet én der oplever det samme. Er det bare snorken der er begyndt i 5-årsalderen? Eller er det noget jeg skal tage seriøst? Jeg skriver da det ikke virker akut, for hun er helt normal, glad, vi leger og hun spiser og drikker som hun skal.
Mvh Line

 

 

Hej Line

Ja, snorken kan godt bare opstå, men der skal være en årsag til det. Det kan være fornuftigt at lede efter grunden.

Selvom symptomerne ikke passer helt, vil jeg nu alligevel overveje halsbetændelse, forkølelse og andre infektioner.

Der findes dog også andre muligheder, som er noget mere sjældne og ofte også mere alvorlige. Det kan f.eks. polypper i halsen, problemer med stemmelæberne eller med den bløde gane. Den slags kan undersøges med en kikkertunderbedøvelse.

Ofte vil jeg dog anbefale et helt almindeligt sundhedstjek og hvis der er behov: En forsøgsvis behandling.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(6) comments

Add Your Reply