Min kat har mistet stemmen... Igen...

Min kat har mistet stemmen… Igen…

 

Hej

Jeg har en 12 år gammel kastreret hankat (indekat) som for en 3 uger siden mistede stemmen. Jeg tog ham selvfølgelig til dyrlægen, hvor jeg fik noget antibiotika. Allerede dagen efter var stemmen så småt begyndt at komme igen.
Nu har han så mistet stemmen igen. Altså han miaver uden der kommer lyd. Han spinder, spiser og er ellers glad og tilfreds.
Ved du hvad dette kan skyldes og hvad jeg evt. selv kan gøre?
Han er jo efterhånden en gammel kat og jeg har ikke lyst til den skal igennem en masse undersøgelser og prøver, da jeg syns det vil være synd for ham.
Det skal lige siges at mens han var på antibiotika fik han stort set kun vådfoder, fordi det var nemmere for mig at give pillerne deri, nu er han så gået over på kun at få tørkost igen.

Håber du kan hjælpe mig

På forhånd Tak

Ghita Andersen

 

 

Hej Sio

Hunnen kan godt finde på at dræbe sine egne killinger og der kan være mange grunde. Nogle hunner kan ikke finde den gode moderrolle frem og bliver forvirret og stresset over alt det nye liv. Andre gange vurderer hunnerne at små eller misdannede killinger, ikke kan overleve og hun afliver dem derfor tidligt.

Sår i hovedet med hul ned til knoglen er potentielt meget alvorligt. Infektioner kan have fatale følger og kræver for det meste behandling med antibiotika. Du kan rense sår med almindelig klorhexidin, men hvis der virkelig er hul, vil det ofte ikke være nok.

Der er ingen tvivl om at modermælk og nærværd er enormt vigtig den første tid. Det er klart det bedste hvis de kan være sammen den første tid. Hvis hunnen ikke kan finde ud af at passe på killingerne og det dog ikke en mulighed og så er det næstbedste at tage killingerne fra hende og flaske dem op selv. Det kræver meget arbejde og de skal have mælk hver 2.-3. HELE døgnet igennem de første 3-4 uger. Det skal også have meget varme og nærhed og det kræver enten at du er hjemme eller kan tage dem med på arbejde og sidde med dem i løbet af dagen. De kan ikke klare sig i en kasse på gulvet.

Hvis de andre katte accepterer killingerne kan de godt være sammen. Det kan faktisk være en rigtig god ide, da det også giver noget nærhed.

Håber det svarede på det meste. Ellers må du skrive igen.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply