Kat bidder og napper

Kat bidder og napper

 

Hej

Min kæreste og jeg har købet en r-årige kat fra et dyrinternat, hun kommer fra en familie som skulle flytte i lejlighed som ikke kunne have hende med.

Hun knurre når hun kan høre at der kommer gæster – men lige så snart hun ser at det er andre end min kæreste eller jeg så stikker hun af og gemmer sig og kommer først frem når de er taget afsted, hun kan finde på at komme frem hvis der kun er en gæst.

Men hun bidder/napper min kæreste og jeg når vi kæler for hende. Hun hopper op og sidder på vores lår og ælter helt vildt, og skubber til vores hænder for at vi skal kæle for hende og så lige pludselig bider/napper hun det gør ondt men der er ikke mærker.

Har du nogen ide om hvorfor hun gør det og hvad vi kan gøre for at lære hende af med det?

Mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Catharina

 

 

Hej Catharina

Det lyder som en forholdsvis utryg kat I har fået. For nogle katte tager det tid at vende sig til nye omgivelser og mennesker. Det kan alt sammen virke stort og uoverkommeligt for en kat.

Noget kunne også tyde på at hun ikke er blevet præget helt så godt som killing. Der er i hvert fald noget kuk i de signaler hun sender.

Nogle katte gider kun kæleri i få minutter og så vi de have fred. Sæt hende ned på gulvet, når hun ikke gider mere. Skæld hende aldrig ud og respekter hendes grænser.

Med en fast rolig hverdag i faste omgiveler, vil mange katte falde til ro med tiden.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!