Kastration af katte - kemisk eller kirurgisk?

Kastration af katte – kemisk eller kirurgisk?

Suprelorin som kemisk kastration af katte og meget andet. Videoblog for januar 2011

Suprelorin er til kemisk kastration til hunde. Jeg er et par gange blevet spurgt om det kan bruges til hankatte. Man bruger det nemlig nogle steder i udlandet. Det prøver jeg at svare kort på.

(Udgivet december 2010, seneste opdateret januar 2019)

Jeg har lavet en ny video om røntgenbilleder, som er lagt på hjemmesiden. Jeg fortæller lidt om, hvad man normalt kigger efter og hvad man kan vurdere på sådan nogle billeder.Suprelorin som kemiske kastration af kat

Suprelorin som kemisk kastration af katte og meget andet. Videoblog for januar 2011

Suprelorin er til kemisk kastration af hanhunde men kan også bruges som medicinsk kastrering af katte. Dog med noget mere usikker virkning.

Vi har et stykke tid haft et produkt, der hedder Suprelorin, som er kemisk kastration af hunde.

Produktet er ikke udviklet til katte, men der er noget der tyder på, at det virker. Som dyrlæge er jeg tilbageholdende med at anbefale det alene fordi, jeg ikke videnskabeligt kender medicinen virkning på katte ret godt.

Normalt vil jeg holde mig til de videnskabelige undersøgelser man laver af medicin, men der er ikke lavet ret mange undersøgelser på katte.

 

Mange tak for opbakningen

Jeg vil starte med det vigtigste først! Jeg vil nemlig gerne sige tak for den store opbakning jeg har fået i hele 2010. Jeg er virkelig glad og meget taknemlig for al den positive respons, jeg har fået om hjemmesiden. Det er noget af det, der gør det sjovt at lave sådan noget. Det betyder meget for mig!

Jeg åbnede den færdige version af hjemmesiden i marts 2010. Der har siden da været over 7000 besøgende på siden og det er rigtig fint for en nyopstartet hjemmeside. Det skyldes bl.a. den fantastiske opbakning der har været. Så tak for det!

 

Medicinsk implantat

Man skyder et medicinsk implantat ind under huden – lidt på samme måde som man gør med en chip til id-mærkning. Implantet afgiver langsomt et hormon-stof, der ændre balancen i kønshormonerne og på den måde hæmmer produktionen af sædceller.

Det er hormoner, man lægger ind, så man skal selvfølgelig være forsigtig med at bruge det. Indtil videre er de bivirkninger, vi har set, lokale reaktioner omkring implantatet og at hankattene for meget små testikeler og at nogle kommer til at opføre sig og lugte som hunkatte.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(9) comments

Lillian Bruntse Larsen

Suprelorin
Jeg hat læst om et katteri.som bruger Suprelorin til både han- hunkatte med godt resultat, hvis en kat i en periode ikke skal bruges til avl. Implantatet holder ca 14 mdr til hankatte og ca 18 mdr til hunkatte. Jeg har selv en af hver, og de fik et implantat for 2 år siden. Hankattens har holdet 1½ år, mens hunkatten først nu så småt er ved at varme op igen. Måske har det noget med årstiderne at gøre. Hvis hun ikke kommer i løbetid igen, er hun så måske blevet kastreret på denne måde. Ellers har jeg været godt tilfreds med resultatet.

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej
  Ja, jeg tror også årstiderne kan spille ind og jeg har også hørt, at produktet kan virke meget længere, end det eller er registreret til. Det kan måske være fordi produktet endnu ikke er registreret til katte. Søren

  Reply
Anonym

HVOR KAN MAN K´BE SUPRELORIN 🙂

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Det er receptpligtig medicin, der skal lægges ind med en nål. Du skal derfor tale med din dyrlæge om det. Søren

  Reply
linda pless

kat
vedr. suprelorin, hvor faar man fat i det

Reply
  lillian

  Hvor?
  Nogle dyrlæger vil godt give Suprelorin til katte, hvis man spørger.

  Reply
  Lillian

  link
  Her er en god artikel om det på
  Dansk Siameser & orientaler Ring

  “Et lille implantat med megen omtale”

  http://www.dso.dk/Blad/2011/2/implatat.pdf

  Reply
   Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

   Tak for det delte link. Jeg har endnu ikke læst artiklen, men det ser spændende ud. Søren

   Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Suprelorin er receptpligtig medicin, der lægges under huden med en nål. Du skal derfor tale med din dyrlæge om det. Vær opmærksom på at produktet pt ikke er registreret til brug på katte. Søren

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: