Kastration af katte - kemisk eller kirurgisk?

Kastration af katte – kemisk eller kirurgisk?

Suprelorin som kemisk kastration af katte og meget andet. Videoblog for januar 2011

Suprelorin er til kemisk kastration til hunde. Jeg er et par gange blevet spurgt om det kan bruges til hankatte. Man bruger det nemlig nogle steder i udlandet. Det prøver jeg at svare kort på.

(Udgivet december 2010, seneste opdateret januar 2019)

Jeg har lavet en ny video om røntgenbilleder, som er lagt på hjemmesiden. Jeg fortæller lidt om, hvad man normalt kigger efter og hvad man kan vurdere på sådan nogle billeder.Suprelorin som kemiske kastration af kat

Suprelorin som kemisk kastration af katte og meget andet. Videoblog for januar 2011

Suprelorin er til kemisk kastration af hanhunde men kan også bruges som medicinsk kastrering af katte. Dog med noget mere usikker virkning.

Vi har et stykke tid haft et produkt, der hedder Suprelorin, som er kemisk kastration af hunde.

Produktet er ikke udviklet til katte, men der er noget der tyder på, at det virker. Som dyrlæge er jeg tilbageholdende med at anbefale det alene fordi, jeg ikke videnskabeligt kender medicinen virkning på katte ret godt.

Normalt vil jeg holde mig til de videnskabelige undersøgelser man laver af medicin, men der er ikke lavet ret mange undersøgelser på katte.

 

Mange tak for opbakningen

Jeg vil starte med det vigtigste først! Jeg vil nemlig gerne sige tak for den store opbakning jeg har fået i hele 2010. Jeg er virkelig glad og meget taknemlig for al den positive respons, jeg har fået om hjemmesiden. Det er noget af det, der gør det sjovt at lave sådan noget. Det betyder meget for mig!

Jeg åbnede den færdige version af hjemmesiden i marts 2010. Der har siden da været over 7000 besøgende på siden og det er rigtig fint for en nyopstartet hjemmeside. Det skyldes bl.a. den fantastiske opbakning der har været. Så tak for det!

 

Medicinsk implantat

Man skyder et medicinsk implantat ind under huden – lidt på samme måde som man gør med en chip til id-mærkning. Implantet afgiver langsomt et hormon-stof, der ændre balancen i kønshormonerne og på den måde hæmmer produktionen af sædceller.

Det er hormoner, man lægger ind, så man skal selvfølgelig være forsigtig med at bruge det. Indtil videre er de bivirkninger, vi har set, lokale reaktioner omkring implantatet og at hankattene for meget små testikeler og at nogle kommer til at opføre sig og lugte som hunkatte.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(11) comments

Add Your Reply