Min nye kattekilling slikker på mig hele tiden?

Min nye kattekilling slikker på mig hele tiden?

Min kattekilling slikker hele tiden meget på mine hænder, fingrer og halsen. Det var sødt i starten, men hun stopper ikke igen. Hvad kan jeg gøre?

(Udgivet januar 2013, seneste opdateret januar 2019)

Min killing vil ikke lade være med at slikke mig. Vil sutteflaske med vand være en mulighed?

Hunkat er blevet taget for tidligt fra moderen.

Hun er sund og rask, spiser meget og er dygtig til at bruge kattebakken. Hun holder sig ren, er legesyg og opmærksomhedskrævende – hun er lidt en lille diva 🙂

Dog har jeg lidt et problem. Hun slikker rigtigt meget; både på fingre, hals og ansigt. Ja, det var sødt i starten (og det er det da stadig til en vis grad nu), men hun kan end ikke lade mig være om natten, når jeg skal sove, hvilket som største problem går ud over nattesøvnen.

Jeg går i 3.g og har derfor brug for at kunne føle mig veludhvilet næste morgen. Det er nogle gange så slemt, at hun næsten slikker huden i stykker. Selv når man skubber hende væk, sætter hende ned fra sengen eller siger “nej”, kommer hun op igen.

Vil sutteflaske med vand være en mulighed om natten? Har du andet forslag?

Oplyst: Blandingskat, rottekat, ca. 12 uger.

Skrevet af: Pernille GuldbækSøger tryghed

Den slags adfærd er ikke ualmindelige at finde hos killinger, der er kommet fra moderen for tidligt. De mangler derfor dele af deres socialicering.

Katten vil ofte slikke meget på arme, hænder i ansigtet og nogle gange på møbler. De kan også ”patte”, som på moderens dievorter, hvis de kan få fat et sted.

Adfærden er i sig selv ikke unaturlig, men kan være overdrevet på en unaturlig måde. Det svarer til, at killingerne og moderen slikker hinanden for at søge trykhed og være sociale med hinanden. Det forsøger killingen nu over for dig, men på en overdrevet måde.

Gør killingen det kun en lille smule, vil jeg ikke tage det så tungt. Med de rette trygge omgivelser, vil den formentlig falde til ro.

 

Skæld ud hjælper ikke

Skæld ud og hårde ord hjælper ikke her. Også selv om det kan være frustrerende om natten.

Katten søger kontakt og tryghed og det kan forstærke adfærden, hvis killingen bliver afvist på en for bestemt måde. Dog må der godt være en vis grænse om natten.

Det bedste er, hvis du kan flytte dig fra katten og ikke omvendt. Hold eventuelt katten ude af soveværelset om natten.

 

Flyt fokus

Katten forsøger at få og har brug for noget social kontakt. Derfor er nus og leg en oplagt måde at flytte fokus på. Det handler altså om at aflede katten.

En sutteflaske vil formentlig også kunne flytte fokus for katten, men er ikke det, katten direkte efterspørger. En killing på 12 uger er ca. som et stort barn – ikke en baby.

Desuden kan du få nogle afstressende kosttilskud, der virker ganske godt for nogle katte. De kan købes i håndkøb.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(6) comments

Add Your Reply