Hvor mange killinger får en kat i et kuld?

Hvor mange killinger får en kat i et kuld?

Blog om hvor mange killinger en kat får og hvad er Katte-AIDS er

I denne blog svarer jeg på, hvor mange killinger en kat kan få i ét kuld – gennemsnittet ligger omkring 3 til 5 killinger i et kuld.

(Udgivet august 2011, senest opdateret januar 2019)

Jeg fortæller også hvad Katte-AIDS er og hvad symptomerne på sygdommen her.

Til slut får du tips til en spændende hjemmeside: Hundesitter.dkHvor mange killinger får en kat?

Katte får normalt mellem 1 og 8 killinger i et kuld. I sjældne tilfælde kan de få flere – op til 10 eller 12.

Gennemsnittet ligger omkring 3 til 5 killinger i et kuld for en hunkat. Det er passende i forhold til, hvad katten kan klare. Heldigvis stiller naturen selv ind, så der bliver produceret passende mængde mælk, selvom der kommer flere killinger.

Jeg stillede også spørgsmålet på Facebook for nogle uger siden. Jeg spurgte efter medlemmernes egne erfaringer. Der fik jeg svar, der gik fra 1, 3, 5 og en enkelt med 7.

 

Hvad er Katte-AIDS?

AIDS hos katte er i familie med AIDS hos mennesker. Det er en virusinfektion, der slår sig ned i de hvide blodlegemer – altså immunforsvaret. Hos mennesker hedder det virus HIV – Humant Immundefekt-Virus og hos katte hedder den så FIV – Felin Immundefekt-Virus. Når sygdommen kommer i udbrud, kalder man det AIDS.

Sygdommen smitter ikke fra katte til mennesker.

Symptomerne på Katte-AIDS kan variere meget. Det kan være alt fra simple infektioner og sår, der bare ikke vil hele til generel afkræftelse, blodmangel, svigtende appetit og udtalt vægttab.

 

Hundesitter.dk – Facebook for hunde

Hundesitter.dk er en slags Facebook for hunde i Danmark. Her kan du oprette en profil og finde hundevenner.

Siden har efterhånden et par år på bagen, og der er allerede en god brugerbase. Du kan få mange gode kontakter, når du opretter en profil.

Se mere på: Hundesitter.dk

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!