Labrador-hvalp halter på sit ene forben?

Labrador-hvalp halter på sit ene forben?

Min labrador-hvalp halter på sit ene forben ind imellem. Jeg har prøvet at røre og trykket på benet, men han siger intet til det…

(Udgivet januar 2012, senest opdateret januar 2019)

Jeg har en knap 8 måneder gammel labrador-hvalp som ind i mellem halter på sit ene forben. Det kommer efter en lur og går hurtig over igen. Det har været der on off i en lille måneds tid.

Udover det er han glad og frisk og løber og leger uden problemer. Jeg har prøvet at røre og trykket på benet, men han siger intet til det – hverken piver eller bidder eller andet.

Hvad kan det være?

Oplyst: 8 måneder gammel, labrador

Skrevet af: Maria 

Forstuet led eller tå

Det er ikke ualmindeligt at en aktiv hund kan træde forkert på benet, og dermed få ondt et sted. Den slags plejer dog at gå over inden for kort tid og vender normalt ikke tilbage on/off.

Når jeg ser hunde med en smerte fra et led eller en tå giver jeg ofte smertestillende medicin. De har ikke gavn af at have ondt unødigt. Jeg anbefaler også at holde hunden mest muligt i ro en uges tid.

 

Problemer i albuen

En anden oplagt mulighed er smerter i albuen. Han har både alderen og racen til at få albueledsdysplasi. Det er desværre ikke sjældent og er noget, der kræver behandling.

Ind imellem finder jeg også et problem i skulderen, men albuen er det hyppigste problem-led.

Den slags kan godt gøre mere ondt i perioder og derfor give symptomer on/off. Det giver dog typisk en type af smerte, der ikke går helt væk, før vi får startet den rigtige behandling.

 

Undersøgelse for albueledsdysplasi

I dag bruger man kikkertundersøgelse (arthroskopi) til at undersøge den slags. Man starter selvfølgelig med at undersøge hunden grundet, så man er sikker på hvilket led, det drejer som om.

Det er ofte en god ide at få taget nogle gode røntgenbilleder, og det kan også være fornuftigt at undersøge ledvæsken.

 

Vokseværk findes ikke

Børn og unge kan have smerter i benene on/off og nogle gange kalder lægerne det “vokseværk”. Man gør normalt ikke så meget ved det, og det går over.

Vokseværk findes ikke hos hunde og skyldes din hunds halten et mere alvorligt problem, er det vigtigt at I ikke bare slår det hen, som noget der går over. Trækker man behandlingen for længe, kan skaderne blive værre.

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(6) comments

Add Your Reply