Min hund slikker poter meget og bider i sine ben?

Min hund slikker poter meget og bider i sine ben?

Min franske bulldog-hvalp bider og gnaver i sine poter. Der er ikke rigtig noget at se. Kan det være allergi…?

(Udgivet august 2012, senest opdateret februar 2019)

Min franske bulldog hvalp på 4 måneder slikker sine poter meget og bider meget i sine poter og ben. Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er en hvalpe-ting eller om det evt. er noget allergi.

Nogen gange vuffer og kurrer hun mens hun bider i sine poter. Der ikke noget rødme, sår eller knækket negl. Jeg har tjekket inde imellem trædepuderne – der er intet at se. Men det virker som om hun ser sig sur på sine ben/poter mens hun slikker og bider sig.

Jeg har talt med dyrlægen omkring allergi, men har fået at vide hun er meget ung og det ses sjældent i hendes alder. Der er obs for allergi i hendes journal.

Da hun var 12 uger da hun fik en voldsom allergisk reaktion på en indspjøtning hun fik i nakken pga mave infektion og nogen gange får hun nogen små røde knopper på maven som lidt ligner mild nædefeber eller varm knopper, men kan en hund få mave knopper ligesom mennesker på maven?

Det her pote-slikkeri synes jeg, tager til her på det sidste og det undrer mig når hun ligefrem begynder os at kurre. Ved ikke om det fordi hendes poter virkerligt irriterer hende eller om hun bare leger.

Oplyst: 4 måneder gammel, Frank Bulldog

Skrevet af: Anonym

 Kløe skyldes ofte infektion

Jeg tror ikke det bare er leg. Den slags skyldes næsten altid bakterier eller svampeinfektioner. De trives i varme og fugt og når hunden bliver ved med at slikke sig bliver poterne hele tiden holdt våde.

Det er vigtigt at holde poterne rene og bekæmpe infektionen. Almindelig parafumefri sæbe (f.eks. sæbespåner) er udemærket. Atamon virker også godt for nogle, hvis du smører det på efter vasken.

I nogle tilfælde skal hunden også have antibiotika og kløestillende salve.

 

Allergi giver kløe

Det er rigtigt at regulær allergi typisk først ses i voksenalderen, men nogle snyder og starter tidligere. Jeg ville nu alligevel overveje om hunden varmer op til at blive allergisk.

Allergi kan i sig selv give kløe og kan gøre huden mere modtagelig for infektioner.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(4) comments

Add Your Reply