Min hund prutter meget?

Min hund prutter meget?

Hun prutter rigtig meget og de lugter rigtig slemt. Hun får tørfoder. 2 måltider om dagen af mærket Eukanuba…

(Udgivet januar 2012, senest opdateret februar 2019)

Hejsa

Tak for en rigtig god brevkasse.

Jeg har et spørgsmål til min hvalp på 8 mdr. Hun prutter rigtig meget og de lugter rigtig slemt. Hun har egentlig gjort det i lang tid. Tænke at det på et tidspunkt måtte holde bare lidt op.

Hun får tørfoder. 2 måltider om dagen af mærket Eukanuba. Hvad kan årsagen være? Er det meget normalt at nogle hunde er værre til det end andre?

Mvh Nielsen.

Skrevet af: NielsenFoderet betyder meget

Kort fortalt er det udtryk for en ubalance i tarmsystemet, men der er flere mulige forklaringer på den ubalance.

De vigtigste faktorer er foderet og de godbidder hun får. Forskellige typer af kulhydrater og fibre bliver omsat af enzymer og bakterier i tarmen. Det giver gas som overskudsprodukt og det skal ud. F.eks. giver frugt ofte mange prutter.

Der er i princippet ikke noget galt med Eukanuba, men det kan være, at det i kombination med din hund giver et uheldigt udfald. Prøv eventuelt at købet noget andet til hende. Undgå dog at skifte for brat og for mange gange på kort tid.

 

Racen har betydning

Du skriver ikke, hvilken race din hund er, men det er helt sikkert også en vigtig faktor. Nogle hunde er værre end andre. Der gælder for eksempel bulldogs.

 

Milde tegn på allergi

En sensitiv eller sart mave kan være de første milde tegn på allergi eller fodersensitivitet. Hunde kan godt være intolerante overfor en bestemt type protein på samme måde som vi kender det fra for eksempel menesker med laktoseintolerance.

Hvis han samtid får symptomer på udslæt, kløe eller irritation i huden, kan det betyde at din hund rent faktisk er allergisk. Ubalance i tarmsystemet sammen med kløe i poter og ører er helt klassisk tegn på foderallergi.

Har du ikke held med at skifte foder, kan din dyrlæge tilrettelægge en såkaldt fodertrail, når din hund bliver gammel nok. Den skal være udvokset. Med en fodertrail går man systematisk frem og finder ud af, hvad præcist netop din hund reagerer på.

 

Og tak for de pæne ord om brevkasen!

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(6) comments

Add Your Reply