Min hund har tisset i sengen

Min hund har tisset i sengen

 

Hejsa,
Jeg er lige vågnet ved at min ellers meget renlige hanhund på 5 år, har tisset i min seng. Han sover normalt i vores fodende på dynen og har aldrig besørget der før – heller ik som hvalp- så vidt jeg kan se, har han bare tisset lige igennem, der hvor han plejer at sove.
Ummidelbart synes jeg ik han virker syg – og han plejer ellers nok at give udtryk for det, hvis han har ondt et sted eller er utilpas. Skal så lige siges, at vi lige er flyttet og oven i hatten har adopteret en lille killing (som han ellers virker til at have det fint med), men jeg synes han har taget det helt ok. Han var selvfølgelig ik alene i huset den første uge, men virker til at elske at være flyttet på landet, hvor han kan være meget mere uden (han er en d/s gårdhund).
Han bliver altid luftet lige inden vi går i seng, så det kan ik være fordi han ik ku holde sig og normalt giver han også lyd med det samme, hvis der skulle være noget, der trykkede om natten.
Jeg håber bare, at han ik er ved at blive syg eller inkontinent – burde jeg få ham til dyrlæge eller skal jeg vente og se om det er en engangsforteelse?
Vh maiken

 

 

Hej Maiken

Jeg vil anbefale dig at få ham undersøgt for blærebetændelse og prostataproblemer. Det er ikke sikkert, at det har noget med sagen at gøre, men det er bedst at få udelukket.

Kan kan have noget med de store skift at gøre, men ud fra det du beskriver, lyder det ikke vældig sandsyligt. Det lyder som om han har klaret det godt, men nogle gange viser de deres utilfredshed på sære måder.

Det kan selvfølgelig også være en engangsforeteelse. I så fald kan du tage det roligt, men jeg vil anbefale dig at få udelukket blærebetændelse først.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!