Dryp fra kønsorgan hos min hund?

Dryp fra kønsorgan hos min hund?

Min drypper noget gulligt fra penis. Jeg vasker ham, men i perioder er det så slemt, at det sidder på indersiden af låret…

(Udgivet januar 2014, senest opdateret februar 2019)

Jeg har en fransk bulldog hanhund som lige siden jeg købte ham fra hvalp, haft “dryp” fra hans kønsorgan.

Det er noget meget gulligt. Samme farve som betændelse? Jeg vasker af og til hans kønsorgan med penisrens til hunde.

Synes bare det er mærkeligt, for nogen gange er det så meget, så det drypper på gulvet og man kan se på indersiden af hans bagben at det har dryppet ned der.

Har du noget bud på hvad det kan være?

Indsendt af: Dina Christoffersen

Oplyst: Hanhund, Fransk bulldog, 2 årForhudsbetændelse hos hund

Det er helt normalt for en hund og det er normalt at det varierer i mængde.

Der kan gå betændelse i slimhinden eller i forhuden. Det vil normalt svie og klø meget, så hunden slikker sig overdrevet. I det tilfælde skal der antibiotika til, men indtil da burde du kunne klare dig med almindeligt rens.

Er det rigtig slemt kan du bruge 1:10 fortyndinger af brintoverilte eller klorhexidin, og er der gået rigtig betændelse i forhuden, skal der også antibiotika til.

I langt de fleste tilfælde vil flådet stoppe når/hvis hunden bliver kastreret, men det er selvfølgelig lidt voldsomt for at håndtere den slags.

Det kan evt. være fornuftigt at få man undersøgt for blærebetændelse eller lignende, for at være sikker på, at han ikke også drypper urin.

 

Når en hund drypper urin

Flådet kan muligvis også skyldes at din hund drypper urin, der så samler snavs og betændelse. Hvis det generer hunden vil jeg som sagt anbefale dig at få undersøgt om årsagen er blærebetændelse eller problemer med prostataen.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply