Hævet øre

Hævet øre

 

Hej dyrlæge

Min hunds øreflip er pludselig hævet op. Det er som en rund pølse, jeg tror ikke det gør ondt, men han ryster meget på hovedet hele tiden.

Det er kommet meget pludseligt i går og jeg har ikke set hvad der er sket. Måske har der siddet en flåt?

Ved du hvad der kan være sket?

Venligst Bo Frederiksen

 

 

Det kan godt lyde som om din hund har fået et blodøre. Eller ”othæmatom” på fint. Der siver væske og evt. blod ud imellem bruskpladerne i øret. Det kommer ofte meget pludseligt og det er kun sjældent vi finder årsagen. Det er meget muligt at flåter kan starte en irritationsreaktion, men nogle gange kommer et blodøre bare ud af den blå luft. Nogle hunde er også arveligt disponeret for at få blodøre.

Jeg ved ikke om det gør ondt, men det er min opfattelse at hundene altid er generet af det i et eller andet omfang. Det er sikkert også derfor den ryster på hovedet.

Behandlingen vil ofte være at dyrlægen tømmer øret for blod og væske med en nål. Derefter giver man binyrebarkhormon. Man kan enten give det som tabletter eller direkte ind i hulrummet i øret.

mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!