Fransk Bulldogs helbred og sundhedsproblemer? (svar med video)

Fransk Bulldogs helbred og sundhedsproblemer? (svar med video)

Jeg er blevet frarådet at købe en Fransk Bulldog, fordi racen har for mange sygdomme. Kan du kaste lidt lys over det…

 

Hej

Jeg har længe overvejet at anskaffe en Fransk Bulldog, men er nu kommet i tvivl. Det skyldes, at en dyrlæge sagde, at det var en rigtig dårlig idé, da racen har et utrolig dårligt helbred.

Jeg vil derfor spørge, og det gælder for racen generelt, eller om man undgår de fleste problemer ved at købe en med stamtavle (da forældrene så er screenet og avlsgodkendte)?

Jeg håber i kan hjælpe ved at kaste lidt lys over det, venligst Lykke

Skrevet af: Lykke

 

 

Sundhedproblemer hos Fransk Bulldog

Det er rigtigt at Frank Bulldogs normalt slås med flere problemer end så mange andre racer.

Den korte snude give problemer med ganen, tænderne og øjnene. Der er også en del franske bulldogs med hudproblemer.

Der findes også franske bulldogs med en lidt længere snude, men bliver den for kort, giver det problemer. Hundene kræver mere omhyggelig pleje af tænderne. Tænderne rykker tættere på hinanden på den mindre plads og giver lommer, der kan gemme sig foderrester i.

Sart hud, allergier og hårsækmider er nogle af de hudproblemer racen døjer med. For det meste kan disse ikke kureres, men håndteres. Det kræver nogle gange en del overskud og besøg hos dyrlægen

 

En charmerende race

Nu skal det ikke lyde som om racen er rent forfærdelig. Racen har en fantastisk personlighed og et meget chamerende gemyt. Det er en god familiehund og har sjældent de store adfærdsproblemer.

 

Sygdom med og uden stamtavle

Hvis du kan finde en opdrætter med hunde, der ikke er overtypede, kan du sagtens få en god og sund hund.

Både dem med og uden stamtavle bliver syge, så det er ikke nogen garanti. Der er dog en chance for at gode gener slår igennem.

Det er under alle omstændigheder en god ide at få hunden forsikret.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!