Hvor gammel bliver en Fransk Bulldog? (svar med video)

Hvor gammel bliver en Fransk Bulldog? (svar med video)

Jeg vil gerne vide noget om en fransk bulldogs levealder. Jeg er bekymret for, at den skal aflives inden den bliver ret gammel…

 

Jeg overvejer at købe en Fransk Bulldog, men er nu kommet i tvivl.

Min næste-nabo siger at de ikke bliver særligt gamle og at de har mangle arvelige sygdomme.

Jeg har ikke lyst til at få en hund, der er syg hele tiden og som skal aflives i en alt for lav levealder. Hvad er en fransk bulldog normale alder?

De bedste hilsner Susanne

Skrevet af: Susanne M Frederiksen

 

 

Fransk Bulldog bliver i gennemsnit 9 år gammel

I en engelsk undersøgelse er en Fransk Bulldogs levealder angivet til 9 år i gennemsnit.

Oplysningen bygger på en del spørgeskemaer, der er uddelt til ejere. Den yngste hund dødede før et halvt år, og den ældste blev næsten 15 år gammel.

 

Sundhedsproblemer hos Fransk Bulldog

Det er rigtigt at racen har flere forskellige sundhedsproblemer, men mange opdrættere er opmærksomme på det og forsøger at avle sig væk fra det. Du kan også finde hvalpe, der er krydset med andre racer.

Den korte snude volder ofte problemer. Der er ikke nok plads til ganen og alle tænderne. Det betyder at hunden snorker mere end det er normalt og i perioder har svært ved at få luft.

 

Hudproblemer

Huden i ansigtet folder og det giver også problemer. Bl.a. er næseborerene for snævre og en Fransk Bulldog har derfor sværere ved at få luft. Der er heller ikke plads til tårekanalerne, så øjnene kan løbe for meget. Hudfolderne kan også blive betændte og kræver at man holder dem rene.

Allergi er overrepræsenteret hos Fransk Bulldog. Alle racer kan udvikle allergi, men det sker hyppigere hos Fransk Bulldog. Det er langt fra alle, der får allergi, men du kan altså ende med udfordringer. Også økonomisk!

 

Social og charmerende

Det er også vigtigt at nævne at en Fransk Bulldog også kan være en fantastisk hund. Racen er normalt social og har et charmerende gemyt. Der er meget godt samvær og underholdning i den lille hund.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Leave a Comment:

(8) comments

King

Hej! Jeg har en 7årig gammel chihuahua, og idag opdagede jeg at jeg, rent faktisk kan pille små hår stykker af, altså små klumper af pels af, af toppen af hans øre. Kan det var grundet alderdom?

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej

  Nej, det tror jeg ikke og det er typisk ikke noget, der påvirker en hunds levetid direkte.

  Det lyder dom som om dit spørgsmål er kommer ind på den gale artikel, men du er velkommen til at sende dit eget spørgmål og eventuelt med billeder ind til brevkassen.

  /Søren

  Reply
charlotte sjøstrøm

🙂 En lille solskins historie. Min franske bulldog Ditlev bliver snart 13 år, til trods for allergi. Han får dagligt medicin Atopica, som holder ham frisk. Ditlev har fået medicin i snart 12 år. Ditlev er frisk og rørig, Han tager trapperne til 2. sal i rask galop.

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej Charlotte

  Det er rigtig godt at høre. 12 år på så stærk medicin er også lang tid, men godt at han fik en god lang levetid alligevel!

  Tak for din historie.

  /Søren

  Reply
Simon Hansen

Vores franske bulldog er 12 år og man kan mærke han ikke har samme energi længere (men dog rigeligt de første 5min efter han har møde et anden hund)
Han for medrol vet. mod allergi. ( han slikker poter hvis han ikke får dem)
Ellers har han ikke kostet mere end andre hunde.
Franske buldogs er ikke en lille hund af sind, den opfører sig som en stor hund, den er ydermere ekstremt social og en super dejlig race. Vores er utrolig rolig og gør kun hvis den ser en ko

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej Simon

  Hvor er det dejligt at høre og det er rart at nogle hunde bryder statistikken. Det er også godt at I har kunne holde han allergi nede med medicin uden at det har kostet på hans levetid.

  Tak for din kommentar.

  /Søren

  Reply
Ida Wohlgemuth

Hej Søren
Jeg er lidt bekymret for min hund, hun er begyndt at bide voldsomt meget i sine poter og ved ikke rigtig hvad jeg skal stille op. Har prøvet for en periode at rense det med sæbe og klorhexidin, men hun slikke med det samme lige efter behandlingen.
Håber du kan hjælpe mig.
Mvh Ida

Reply
  Søren Drimer Pejstrup, dyrlæge

  Hej Ida

  Sæbevask og klorhexidin er ofte et rigtig godt sted at starte. Det er desværre bare ofte sådan at det ikke i sig selv er poterne, der er problemet.

  I mange tilfælde kommer problemet indefra og da fransk bulldog er kendt for at være allergiske, er det en oplagt forklaring. Din hunds hud og immunforsvar tillader at simple “agens” på huden kan give alt for kraftige reaktioner.

  De agens kan være pollen, salt, bakterier, gærsvamp og meget andet. Du kan behandle og vaske så meget du vil, hvis årsagen til, at din fransk bulldog reagerer unaturligt kraftigt i poterne ikke bliver behandlet, vil problemet ikke forsvinde.

  Desværre er allergi en af de fremtrædende årsager til at fransk bulldog har en lavere levetid.

  Søren

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: