Hvor gammel bliver en Fransk Bulldog? (svar med video)

Hvor gammel bliver en Fransk Bulldog? (svar med video)

Jeg vil gerne vide noget om en fransk bulldogs levealder. Jeg er bekymret for, at den skal aflives inden den bliver ret gammel…

 

Jeg overvejer at købe en Fransk Bulldog, men er nu kommet i tvivl.

Min næste-nabo siger at de ikke bliver særligt gamle og at de har mangle arvelige sygdomme.

Jeg har ikke lyst til at få en hund, der er syg hele tiden og som skal aflives i en alt for lav levealder. Hvad er en fransk bulldog normale alder?

De bedste hilsner Susanne

Skrevet af: Susanne M Frederiksen

 

 

Fransk Bulldog bliver i gennemsnit 9 år gammel

I en engelsk undersøgelse er en Fransk Bulldogs levealder angivet til 9 år i gennemsnit.

Oplysningen bygger på en del spørgeskemaer, der er uddelt til ejere. Den yngste hund dødede før et halvt år, og den ældste blev næsten 15 år gammel.

 

Sundhedsproblemer hos Fransk Bulldog

Det er rigtigt at racen har flere forskellige sundhedsproblemer, men mange opdrættere er opmærksomme på det og forsøger at avle sig væk fra det. Du kan også finde hvalpe, der er krydset med andre racer.

Den korte snude volder ofte problemer. Der er ikke nok plads til ganen og alle tænderne. Det betyder at hunden snorker mere end det er normalt og i perioder har svært ved at få luft.

 

Hudproblemer

Huden i ansigtet folder og det giver også problemer. Bl.a. er næseborerene for snævre og en Fransk Bulldog har derfor sværere ved at få luft. Der er heller ikke plads til tårekanalerne, så øjnene kan løbe for meget. Hudfolderne kan også blive betændte og kræver at man holder dem rene.

Allergi er overrepræsenteret hos Fransk Bulldog. Alle racer kan udvikle allergi, men det sker hyppigere hos Fransk Bulldog. Det er langt fra alle, der får allergi, men du kan altså ende med udfordringer. Også økonomisk!

 

Social og charmerende

Det er også vigtigt at nævne at en Fransk Bulldog også kan være en fantastisk hund. Racen er normalt social og har et charmerende gemyt. Der er meget godt samvær og underholdning i den lille hund.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(8) comments

Add Your Reply