Øremærkning eller chipmærkning af katte. Hvad er bedst?

Øremærkning eller chipmærkning af katte. Hvad er bedst?

Hvad skal du vælge til din kat? Øremærkning eller chipmærkning?

Jeg tager diskussionen om øremærkning og chipmærkning af katte op. Jeg fortæller lidt om argumenterne for og imod chip og øremærkning og læser nogle af indlæggene fra Facebook op. Mener du det samme…?

(Udgivet oktober 2011, senest opdateret januar 2019)Øremærkning kan ses direkte

Øremærkning hos katte består af 3 tal og 3 bogstaver og kan ses direkte i øret

En øremærkning består af 3 tal og 3 bogstaver og kan ses og læses i øret direkte. Det kan derfor være en fordel for katte, der går ude.

Øremærkning hos katte består af 3 tal og 3 bogstaver og kan ses direkte på indersiden af øreflippenSelvfølgelig ved Politiet, dyrlæge og andre fagpersoner, at man også skal lede efter en chip. Det er ikke alle private, der tænker over det. En øremærkning giver opmærksomhed direkte.

 

Øremærkning hos katte består af 3 tal og 3 bogstaver og kan ses direkte på indersiden af øreflippen.

 

Microchip kræver skanner

Microchip til ID-mærkning af hunde og katte

Microchip til ID-mærkning af hunde og katte

Aflæsning af en chip kræver en bestemt skanner. Hvis man ikke leder efter den med en skanner kan man ikke vide om den er der.

Microchippen er smart fordi den ikke kan aflæses forkert. Den bliver ikke utydelig og giver altid det samme tal Ulempen er at ikke alle hvad det bliver brugt og man ikke kan se dem direkte.

 

Tak til gruppen på Facebook

Jeg er meget taknemmelig for alle de gode indlæg til debatten, der kom på Facebook-gruppen.

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!