Allergi ved 1 årig hund

Allergi ved 1 årig hund

 

Kære dyrlæge.
Jeg har en 1 årig blanding af Golden Retriver/Engelsk Setter, som liger en Setter.
Desværre har den fået konstateret allergi i alle 3 grupper.(støv, græs og træ???).
Allergien viser sig ved at den får sår på halvdelen af kroppen bagtil på undersiden og den klør sig en del. Ellers ser det ikke ud til at genere den.
Den får 1 medrol hver dag og det holder det nede, men hvad kan/skal jeg gøre for den?
Den sover i vores og børnenes seng og ligger i sofaen. Skal den jages ned derfra? Den er fuldgyldig medlem af vores familie.
Vi har købt hundedyrt allergifoder til den.
Vi er begyndt med at give den 4-8 fiskepiller i foderet og Aloe Vera.
Håber du vil hjælpe med at give lidt overblik.
De bedste hilsner Charlotte Boesen i Aalborg

 

 

Jeg kan godt forstå bekymring. Allergi er en stor udfordring.

Allergifoder er et godt sted at starte. Det er varmebehandlet, så proteinerne er slået i stykker. Du kan evt. også prøve dig frem med hjemmelavet foder, men en proteinkilde, der er ukendt for hunden. Struds eller hest f.eks. Nogle hunde, der har primær allergi overfor pollen, får det faktisk også bedre på allergikost. Det er måske ikke oplagt, men det kan hjælpe et meget følsomt immunforsvar. Hvis hunden er allergisk overfor fisk, er filskeolie ikke nogen oplagt god ide.

Medrol er binyrebarkhormon. Det holder (blandt meget andet) immunforsvaret nede og dermed også overfølsomhedsreaktioner. Det kan være nødvendig at give det i større eller mindre doser.

Hvis I har fået konstateret, hvad allergien er, vil det måske være fornuftigt at få hunden hyposensibiliseret. Det foregår ved, at man giver flere indsprøjtninger med stadig større doser af det hunden ikke kan tåle. Kroppen kan på den måde ”vende” sig til det, den ikke kan tåle. Det kan i nogle tilfælde reducere behovet for anden medicin og specielfoder en del.

Hvis hunden er allergisk overfor husstøvmider, er det ikke nogen god ide at lade hunden komme op i sengen eller ligge andre steder med tunge tæpper eller meget støv.

Mvh Søren

 

Her vil du snart kunne få en tjekliste

Her vil du snart kunne få en tjekliste til om din hund er sund og rask.

 

About the Author

Søren Drimer Pejstrup har været dyrlæge i over 10 år og brænder for at hjælpe hunde og katte til et lang og sundt liv. Det er Sørens og Spørg Dyrlægens mission at øge vores kæledyrs livskvalitet igennem viden og formidling. Har du fået svar på dine indledende spørgsmål her, kan du fokusere på de svære ting hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

(2) comments

Add Your Reply